Obavijesti

Promo sadržaj

Koliko često se preporuča obaviti očni pregled?

Koliko često se preporuča obaviti očni pregled?
3

Želite li sačuvati dobar vid do duboke starosti, tada barem jednom godišnje treba otići na kompletan oftalmološki pregled. Naše su oči najvažnije osjetilo, stoga bi posjet oftalmologu trebao postati navika kroz cijeli život

U vrtićkoj dobi pravo je vrijeme za pregled djetetova vida s ciljem otkrivanja grešaka vida, škiljavosti i slabovidnosti oka. Tinejdžeri provode značajno vrijeme pred ekranima računala pa je godišnji pregled vida za njih obavezan. Mnogi od njih u pubertetskoj dobi počinju nositi kontaktne leće pa su i za njih pregledi kod oftalmologa obavezni barem jednom godišnje. 

Nositelji naočala, pa i oni koji misle da dobro vide, trebaju također jednom godišnje raditi pregled kod oftalmologa. Osobama starijima od 40. godine života preporuča se redovito mjerenje očnog tlaka te i pregled u proširenoj zjenici s ciljem otkrivanja sive mrene, ali i drugih poremećaja na očnoj pozadini. Preporuka takve kontrole je također jednom godišnje.

Konačno, u starijoj životnoj dobi, posebno su važni rutinski kontrolni pregledi s ciljem otkrivanja i liječenja  katarakte, glaukoma, makularne degeneracije, suhog oka itd. Rano otkrivanje očnih bolesti osigurava dobar vid i kvalitetu života u starijoj životnoj dobi. 

Kompletan očni pregled traje oko 30-45 minuta, a sastoji se od određivanja dioptrije, određivanja najoptimalnije vidne oštrine, mjerenja očnog tlaka, pregleda biomikroskopom – pregled prednjeg segmenta oka (bjeloočnice, rožnice, prednje sobice i šarenice), testiranja suznog filma, pregleda očne leće u proširenoj zjenici, pregleda fundusa (očne pozadine) i makularnog područja (žuta pjega-odgovorna za centralni vid) i konzultacija s liječnikom.

Pobrinute se za zdravlje vaših očiju i iskoristite akciju u Poliklinici Bilić Vision gdje ovakav kompletan pregled umjesto 500, sada iznosi 250kn. Iskoristite ovaj popust do 01.05.2018. i nazovite u Polikliniku Bilic Vision na broj: 01/4678 444 ili se naručite online putem web stranice www.bilicvision.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve