Obavijesti

News

Komentari 29

Koliko želja ispunjava? Spasio je tolstolobika i ljubio za sreću

Koliko želja ispunjava? Spasio je tolstolobika i ljubio za sreću
1

ISUŠUJU JEZERO Ribiči iz Petnje spašavaju ribe prije isušivanja umjetnog jezera kraj Slavonskog Broda. Spasit će pritom šest tona ribe

VIDEO

Poljubio sam ga i poželio da Petnja bude čista i zdrava na radost svih nas i budućih generacija. Srce mi je tuklo kao ludo, ne znam je li to zbog te predivne ribe ili njegove težine, rekao je Tomislav Lidmila, strastveni ribič, poznat po tome što se specijalizirao za ulov većih primjeraka šarana. Petak će ostati zabilježen u povijesti umjetnog jezera na Petnji nedaleko od Slavonskog Broda jer su ulovili jednog od albino tolstolobika, simbola tog jezera.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:21

Zlatna ribica, kako su je nazvali, teška je oko 60 kilograma, samo još nisu utvrdili ispunjava li želje. Unatoč tome svi koji su nazočili tom ulovu zaželjeli su barem po jednu želju. Petnja je jedno od omiljenih izletišta Brođana, a ondje ovih dana traju velike pripreme za rekonstrukciju ispusne cijevi ispod brane jezera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Posljednji put vodu su iz jezera ispuštali prije 30-ak godina. Ne znam koji su radovi tad obavljani, no ove godine Hrvatske vode odlučile su ispustiti svu vodu kako bi obavili rekonstrukciju ispusne cijevi i ventila na njoj. Radovi bi trebali biti gotovi do jeseni - rekao je Tomislav Kruljac, predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije. Zbog toga su se udružili ribiči iz Petnje te iz susjedne BiH, iz Bosanskog Broda i Gračanice, kako bi spasili što više ribe iz jezera.

- Pred nas je postavljen veliki zadatak. U jezeru ima i pravih kapitalaca. Zahvaljujući jednome mještaninu Završja, nedaleko od jezera, na njegovoj zemlji izgrađen je prihvatni ribnjak u koji planiramo smjestiti izlovljenu ribu - dodaje. Do sada su, kaže, tamo smjestili oko tonu i pol ribe, a trebali bi preseliti još oko 4,5 tona.

- U subotu smo dva velika tolstolobika teška po 25 kilograma odvezli i pustili u jezero na Ljeskovim vodama. Nažalost, izlov smo zaustavili jer se na panju pocijepala mreža – rekao je Kruljac, koji se s kolegama šalio kako su zlatnog šarana trebali doći poljubiti premijer i predsjednica države da bi im ispunio želje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a