Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Koliko znam, izabrani ministri ne bi trebali imati problema...'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 6

Na tom tragu ćemo nastaviti naš rad i poslao sam 2016. poruku da ću nastojati smanjivati tenzije u hrvatskom društvu, to je težak proces jer postoje silnice i politički akteri koji žive na isključivosti, rekao je premijer

Nakon intenzivnog dana u Saboru želim zahvaliti saborskim zastupnicima koji su dali povjerenje novim ministrima. S ovim smo zaokružili aktivnost koja se zvala osvježenje ili rekonstrukcija Vlade. Očekujem od novih ministara da angažirano i predano već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva - gospodarski rast, pravna sigurnost, snažno pozicioniranje Hrvatske na međunarodnoj sceni i da predsjedanje Europskom unijom odradimo na kvalitetan način - rekao je premijer Andrej Plenković nakon što je Sabor izglasao povjerenje svim predloženim ministrima. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nadodao je da je bilo kvalitetnih pitanja za ministre, a bilo je i folklora koji se svodio na stalnu retoriku SDP-a, Mosta i "onoga što se još naziva HSS" gdje se predbacuje etiketa korupcije na HDZ i Vladu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moja poruka je bila da bilo tko meni, mojoj Vladi i stranci ne predbacuje ljagu korupcije, pogodovanja i nepravilnosti. Svi ministri koji su se našli pod optužbama za bilo kakvu sumnju imaju prigodu razjasniti te situacije, a nisu oporbeni političari ti koji će donositi meritorni sud je li netko nešto krivo napravio nego će to raditi institucije. Tu je razlika između demagoga i nas koji vodimo Vladu i imamo rezultate u svim područjima - poručio je premijer te je nastavio:

- Na tom tragu ćemo nastaviti naš rad i poslao sam 2016. poruku da ću nastojati smanjivati tenzije u hrvatskom društvu, to je težak proces jer postoje silnice i politički akteri koji žive na isključivosti, netoleranciji i platformama koje nemaju veze s istinom - kazao je premijer.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Za bivše ministre koji postaju saborski zastupnici kaže da su oni osvojili svoje mandate i da se mogu vratiti u Sabor. Nastavlja da su novi ministri dobili 82 glasa i da to dovoljno govori o stabilnosti većine u Saboru.

- Novi ministri po onome što znam, a temeljito sam se bavio s time, ne bi trebali imati nikakvih problema - rekao je. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirao je i današnji istup Mire Kovača za koji kaže da je HDZ demokratska stranka i da razumije ako netko ima političkih ambicija.

UŽIVO IZ SABORA Oporba odbila glasovati: Novi ministri prisegnuli na dužnosti

- Imali smo gospodina stalkera koji je pokušao ukrasti dio medijske pozornosti, a imate i neke druge koji nastoje nešto ušićariti i da mašu svojom zastavicom. Ne očekujem od Mire Kovača neposluh, nego mudrost i lojalno ponašanje - kazao je.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zaključio je kako u HDZ-u moraju ulagati u izgradnju nove generacije političara koji znaju da je HDZ najjači kad je na desnom centru.

 

Komentari (76)
  • Hrvatski politički cirkus, tko je veći klaun, političari, narod ili ipak svi skupa? Plenković je *rekonstruirao* Vladu, onako kako je znao i HTIO, da baš tako……KAKO JE HTIO, ali najintrigantnije je da su i dezerteri iz Sdp-a glasovali za plenkovićevu novu Vladu!! Oporba, šaka jada, je imala priliku da odnese bar jednu pobjedu u ovoj „političkoj borbi“, prikazati resetiranje Vlade kao plod pritiska i uspješnosti oporbenog rada i i i, niti to nisu uspjeli. „Briselski ćato“ kako ga iz milja nazivaju je još jednom sve izdominirao, opoziciju u svojoj partiji, ali i SVE DRUGE pa čak i one sdpnjarske bukače (ove na portalu, ali i one u Saboru), još jednom se pokazalo da se pljuvanjem ne vodi, ne samo politika, nego bilo koji business. Hm, pokazalo se, da, to su još jednom uvidjeli oni koji su sposobni vidjeti, a oni DRUGI?! E baš oni drugi, toliko su se busali u nadprosječno inteligentno i obrazovano biračko tijelu sdpnjara, tom zadivljujuće visokom, ominoznom(ominös) IQ-u, o njihovom opskurnom poštenju, a njihova ČETIRI istaknuta člana, perjanice kumrovečke vlastele, prodaju se kao najveći klošari, da baš tako! Kao najveći ………!!!!

    20. 7. 2019,   08:24
  • ISTINA je da pojedini političari žive na " isključivosti " no trebali bi raditi i na ISKLJUČIVANJU ! Vjerujem da Hrvatska kuha kao expres lonac jer postoji veliki broj onih koji žive od korupcije i plodova malverzacija !! Takvi se vole i pohvaliti u medijima i javnosti ! Za primjer su Todorić i Sanader pa i ovaj Kolakušić , za njima ostali koji nemaju srama što su bogatstvo stekli na lopovluku i kriminalnim radnjama ! Sada ono najbitnije pitanje ; GDJE i što rade institucije ove Države ? Tko će rješiti sveopći kriminal , korupciju i malverzacije od 95e pa do danas ? Naravno i ratne profitere koji dok su heroji ginuli ,prodavali su četnicima gorivo i streljivo !!

    20. 7. 2019,   07:53
  • Pa gdje ce imati problema, vec najavljuju da ce sve uciniti da cirilicu uvedu u Vukovar. Nema ministra da najavljuje da ratni silovatelji nece slobodno setati Vukovarom i smijati se zrtvama. Ako je Zokina vlada bila ekonomski najgora vlada ikad u povijesti, vi ste najgora izdajnicka vlada ikad koja je igdje postajala.

    19. 7. 2019,   20:53