Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolinda Grabar Kitarović sljedeći tjedan opet seli Ured

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović premjestit će Ured izvan Zagreba u Brodsko-posavsku županiju  9. i 10 listopada, a u Virovitičko-podravsku županiju 11. i 12. listopada

Radni boravak u Brodsko-posavskoj županiji počet će polaganjem vijenaca kod spomenika "Prekinuto djetinjstvo" te otvorenjem Ureda u zgradi županije u Slavonskom Brodu. Predsjednica Grabar-Kitarović sastat će se i s predstavnicima Brodsko-posavske županije te s gradskim čelnicima, a primit će i dekana Slavonskobrodskog dekanata, predstavnike nacionalnih manjina, udruga i građana te udruga hrvatskih branitelja, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

 Počast poginulima u Domovinskom ratu predsjednica Grabar-Kitarović odat će polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomenika hrvatskim braniteljima, nakon toga posjetit će Strojarski fakultet, tvrtke "Simplex" i "Đuro Đaković" i postaju granične policije u Staroj Gradiški, a dan će završiti druženjem s građanima u Okučanima.

Drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović počet će posjetom Novoj Gradiški, gdje će obići Odjel za dijalizu Opće bolnice te sudjelovati u akciji "Hrvatska čita" u Osnovnoj školi Mate Lovraka. 

 U Staroj Kapeli obići će proizvodni pogon tvrtke "Clarum" d.o.o. i Eko-etno selo Staru Kapelu. Najavljen je i njezin posjet tvrtki "Slavonija" d.o.o., Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića te nazočnost na sastanku o rješavanju problema s onečišćenim zrakom u Slavonskom Brodu.

Boravak u Brodsko-posavskoj županiji Kolinda Grabar-Kitarović završit će posjetom Poliklinici za rehabilitaciju djece "Zlatni cekin", OPG-u Šarčević te susretom s građanima Vrpolja.

Boravak u Virovitičko-podravskoj županiji počet će 11. listopada, gdje će ispred zgrade Virovitičko-podravske županije predsjednica, sa županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, biti na podizanju predsjedničke zastave. Nakon prigodnog govora održat će radne sastanke sa županijskim i gradskim čelnicima, a sastat će se i s predstavnicima nacionalnih manjina i udruga hrvatskih branitelja. Kod spomenika hrvatskim braniteljima Grabar-Kitarović položit će vijenac, a nakon toga posjetit će Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici,  obići novootvoreni studentski dom i restoran. 

Slijedi prijam udruga i pojedinaca s područja Virovitičko-podravske županije u zgradi Županije. Poslijepodne će u Špišić Bukovici posjetiti OŠ Augusta Cesarca i Područnu školu Bušetinu, gdje će u sklopu projekta "Hrvatska čita" čitati ulomke iz "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića" Ivane Brlić Mažuranić.

Poslije će posjetiti tvrtku "Šafram" u općini Lukaču te tvrtku "Brana" i Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici. Predsjednica će obići  Sklonište za životinje u Virovitici te biti na predstavljanju projekta obnove dvorca Pejačevića. Dan će završiti susretom i druženjem s građanima općine Suhopolja.

 Susretom s učenicima OŠ Vladimira Nazora i predavanjem o hrvatskoj povijesti hrvatska predsjednica počet će drugi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji   Nakon što posjeti tvrtku "Marinada", Dječji vrtić "Zeko", Sajam u Slatini i Zavičajni muzej u tom gradu, Grabar-Kitarović posjetit će općinu Voćin, gdje će se sastati s građanima i položiti cvijeće na spomenik žrtvama Domovinskog rata.

 Nakon toga posjetit će Park prirode Papuk i Planinarski dom Jankovac te položiti cvijeće na spomen-obilježje u Četekovcu. Istog dana predsjednica će u Orahovici obići Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo - Sveučilišni studij fizioterapije, tvrtku "Pan-parket", Plivački klub Orahovicu i Policijsku postaju. U  Mikleušu će biti na proslavi Dana općine, a u Pitomači će posjetiti tvrtku "Jan Spider".

Sastankom s gospodarstvenicima i sudjelovanjem na proslavi 10. obljetnice osnutka Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA) predsjednica Grabar-Kitarović završit će posjet toj županiji, što je 17. premještanje njezinog ureda iz Zagreba. 

 

Komentari (85)
  • Kolinda 13.10 U Vukovar.... narod te zeli vidit na prosvjedu!

    6. 10. 2018,   08:31
  • Marljivost i briga za čovjeka na prvom joj je mjestu . Tako se i ljudi odnose prema njoj .

    5. 10. 2018,   19:00
  • Hvala Bogu da je ona pametna i strpljiva. Predsjednica je ono najbolje što Hrvatska ima!

    5. 10. 2018,   20:59