Obavijesti

News

Komentari 150

Kolinda i Trudeau kao Kosor i Pahor: Preplavile su ih emocije

Kolinda i Trudeau kao Kosor i Pahor: Preplavile su ih emocije
16

Predsjednica je pokazala emocije koje su bile vrlo malo kontrolirane, a u službenim posjetima se očekuje nešto kontroliranija komunikacija. Predsjednica je bila emotivna, bliska, opuštena, kaže komunikologinja

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sastanku sa kanadskim premijerom Trudeauom izgledala je kao da je doista obuzeta poplavom, ali - poplavom emocija! Srdačnost, ganuće i obostrana nježnost nadmašili su susrete Jadranke Kosor sa Borutom Pahorom. Ovakvi prizori obično se vide na plakatima za holivudske filmove i regionale sapunice.
Predsjednica je na Twitteru objavila da prati stanje s poplavama u zemlji. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

THE CANADIAN PRESS 2019-05-14 THE CANADIAN PRESS 2019-05-14
16
| Foto: PA/PIXSELL, IG/Vincenzo Iaquinta


- U mislima sam sa svima kojima će i ova noć biti besana - napisala je na twiteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju nisu sa kanadskih fotografija nakon pomne ekspertize uspjeli iščitati ništa u vezi poplave, osim možda da su neki osjećaji izašli iz korita i stvorili rekordan vodostaj. Ili, vođostaj.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-14



- Komunikacija koju smo vidjeli više je tipična za privatne susrete - rekla nam je Smiljana Leinert Novosel.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:46

- Predsjednica je pokazala emocije koje su bile vrlo malo kontrolirane, a u službenim državnim posjetima se očekuje nešto kontroliranija komunikacija. Predsjednica je bila emotivna, bliska, opuštena. Ponašala se drugačije nego kad obilazi teren ili dočekuje goste - kazala je Leinert Novosel dodajući da je Kolinda Grabar Kitarović pokazala više privatnu stranu što nije tipično za klasične posjete političara na visokim funkcijama.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-14

Sličan smisao za neformalno, pa i otkačeno, pokazala je i u Moskvi.
- Na svečanoj večeri u društvu kanadskog premijera Justina Trudeaua i guvernerke Julie Payette predsjednica je otvorila dušu - dodaje Leinert Novosel. Kolinda se prisjetila diplomatske karijere, pješačenja na posao, klizanja u slobodno vrijeme, a nije propustila spomenuti i udomljavanje Kike.

Bivša premijerka Kosor, čiji su susreti s Pahorom bili u sličnoj atmosferi kao predsjedničini s Trudeauom, misli kako je ovdje ipak samo riječ o predizbornoj kampanji.

- Put u Kanadu i sve što predsjednica govori i radi dio je predizborne kampanje koju je zamahala, iako ne želi oglasiti da će biti kandidatkinja. To je očito lijepo romantično putovanje, a tvit je tipično kampanjsko suosjećanje s ljudima. Koliko je predsjednici teško vidjelo se iz razdraganih govora o svemu - smatra bivša premijerka Jadranka Kosor. 
- Iako je Kolinda prije par godina rekla kako je Kanada uspjela iako nema prirodnih resursa (ta zemlja je četvrta u svijetu, a  resursi joj se procjenjuju na 33 trilijuna dolara) ovoga puta je dala drugačiju izjavu.
“Eh, Kanađanin! Za mene je to život kakav bih voljela vidjeti i u Hrvatskoj.” Ona je takav život, doduše, i obećala, ali je pet godina nakon obećanja pojasnila kako nije rekla kad će to biti.
- Suze, suosjećanje, sjećanje na Kanadu, sve su to izjave koje Hrvatskoj neće donijeti ništa - rekla je Kosor navodeći da svatko može voditi kampanju kakvu želi, ali da to treba raditi novcima za kampanju, a ne službenim putovanjima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji