Obavijesti

News

Komentari 112

Kolinda iz Kanade: U mislima sam sa svima, pratim poplave

Kolinda iz Kanade: U mislima sam sa svima, pratim poplave
1

Obaviještena sam o angažiranosti službi na terenu. Informacije ukazuju na spremnost sustava zaštite od poplava, a pripravne su i postrojbe Hrvatske vojske, napisala je predsjednica

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u državnom posjetu Kanadi. Iako nije u Hrvatskoj, pozorno, kaže, prati situaciju oko poplava.

I ovdje u Kanadi pozorno pratim situaciju oko poplava u našoj zemlji. Obaviještena sam o angažiranosti službi na terenu. Informacije ukazuju na spremnost sustava zaštite od poplava, a pripravne su i postrojbe Hrvatske vojske. U mislima sam sa svima kojima će i ova noć biti besana, napisala je predsjednica na Twitteru.

U Hrvatskoj je zbog visokog vodostaja rijeka proglašeno je izvanredno stanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suradnju između Hrvatske i Kanade trebalo poticati u područjima STEM-a

Predsjednica je u utorak održala radni sastanak s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:46

Grabar-Kitarović je izrazila zadovoljstvo suradnjom između kanadskih i hrvatskih sveučilišta, ocijenivši suradnju u području znanosti i obrazovanja iznimno važnom za cjelokupni razvoj odnosa između dviju zemalja.

- STEM predstavlja područje u kojem su promjene stalne i ubrzane te je stoga potreban dinamičan obrazovni sustav. Vjerujem kako bi suradnju između Hrvatske i Kanade trebalo poticati u područjima STEM-a, kazala je ona, priopćio je ured predsjednice.

Istaknula je kako Hrvatska snažno podržava i potiče djelovanje Kanadsko-hrvatske gospodarske komore u Torontu i Hrvatsko-kanadske poslovne mreže u Zagrebu, koje ulažu napore na privlačenju ulaganja i jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Grabar-Kitarović u srijedu je u posjetu pokrajini Alberti, a sastaje se s guvernerkom Alberte Lois Mitchell i tamošnjom hrvatskom zajednicom.  

Grabar-Kitarović zaslužnim hrvatskim udrugama uručila Povelje RH 

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je u kanadskom gradu Hamiltonu, na svečanom prijemu čiji je domaćin bio kanadski premijer Justin Trudeau, uručila Povelje Republike Hrvatske za doprinos očuvanju i jačanju povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Grabar-Kitarović boravi u višednevnom državnom posjetu Kanadi tijekom kojega se sastala s najvišim kanadskim dužnosnicima, poslovnim ljudima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji.

Povelje Republike Hrvatske uručene su katoličkim župama i crkvama, savezu folklornih društava, krovnoj sportskoj udruzi Sjeverne Amerike te radijskom programu za njihov rad na pružanju duhovne skrbi, očuvanju jezika, kulturnog i nacionalnog identiteta te promicanju zajedništva hrvatske zajednice kroz sportske aktivnosti, priopćeno je iz Ureda.

Zahvalivši svima koji su svoje godine, strpljenje i energiju uložili u očuvanje hrvatske zajednice i koji su u svojoj drugoj domovini predstavljali najbolje od Hrvatske, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako bez njihove predane aktivnosti na promicanju domoljublja ne bi bilo ni ovakvog skupa. „Ne bi bilo zajedništva među vama, u daljinama ove velike zemlje u kojoj ste ostali čvrsto povezani upravo zahvaljujući svojim župama, folklornim udrugama i sportskim klubovima koje vas okupljaju kao i radijskim emisijama koje ne dopuštaju da se to zajedništvo raspline u svakodnevnim obvezama koje svi imate“, kazala je Grabar-Kitarović.

Čestitavši svima koji su za očuvanje tog jedinstva primiti priznanja, hrvatska predsjednica je izrazila uvjerenje kako će ona biti poticaj za njihov daljnji predani rad na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske. „Veselim se svakom vašem posjetu domovini. Znam da je niste i nikada je nećete zaboraviti i da će nove generacije Hrvata u Kanadi uvijek znati kako su dobrodošle u svoju Hrvatsku“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, priopćeno je iz njezina ureda.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...