Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolinda izvijestila Bozanića o svojem putovanju u Izrael

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je to redoviti susret kardinala Bozanića i predsjednice Grabar-Kitarović u kojem su razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu u Nadbiskupskom dvoru s predsjednicom Republike Hrvatske gospođom Kolindom Grabar-Kitarović koja je, među ostalim, upoznala kardinala Bozanića i sa svojom nedavnom državnom posjetu Državi Izrael.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tako je u srdačnom razgovoru upoznala kardinala Bozanića da je tijekom državnoga posjeta Izraelu razgovarala i s direktoricom Memorijalnoga muzeja posvećena žrtvama Holokausta - Yad Vashema Dorit Novak o doprinosu zagrebačkoga nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca u spašavanju Židova u Hrvatskoj, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tom je prigodom, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, direktorici Yad Vashema kao svjedočanstvo o tome darovala knjigu američke Židovke iz Sarajeva Esther Gitman “Stup ljudskih prava“.

Na početku susreta kardinal Bozanić čestitao je predsjednici Republike nadolazeći blagdan Velike Gospe.

Bio je to redoviti susret kardinala Bozanića i predsjednice Grabar-Kitarović u kojem su razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja, navedeno je u priopćenju.

 

Komentari (19)
  • nisam znao da je u predsjedničkim dužnostima izvještavati kaptol... ali iznenađenjima nikad kraja

    14. 8. 2019,   20:53
  • Nekad imam onak osjećaj da nam država ne ide naprijed, čak niti ne stagnira, nego se vraća u prošla prošla vremena... ne bi me čudilo i da počnemo s inkvizicijom, spaljivanjem vještica i slično.

    14. 8. 2019,   22:17
  • Ako ikome treba polagati račune (KGK) onda je to hrvatski narod.

    14. 8. 2019,   22:09