Obavijesti

News

Komentari 68

Kolinda je komentirala smjene savjetnika: 'To je moje pravo!'

Kolinda je komentirala smjene savjetnika:  'To je moje pravo!'
1

I na hrvatskoj i na mađarskoj strani radit ću na tome da se zadrži rafinerija i da se ne gase pogoni, jer je izuzetno bitno da se zadrže radna mjesta, komentirala je predsjednica odluku o gašenju rafinerije Sisak

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na svečanosti povratka gardijske brigade Pume u Varaždin i tom je prilikom odgovarala na pitanja novinara.

Novinari su predsjednicu upitali zašto mijenja savjetnike. - To je moje pravo - kratko je odgovorila, a prenosi N1.

Radeljić odlazi s Pantovčaka, a naslijedit će ga Mirjana Hrga?
Radeljić odlazi s Pantovčaka, a naslijedit će ga Mirjana Hrga?

Upitana je li povratak vojske u Varaždin, kao i u druge gradove Republike Hrvatske, zapravo povratak vojnoga roka na mala vrata, predsjednica je niječno odgovorila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je bolji prostorni raspored Hrvatske vojske u Hrvatskoj. Kao što sam za decentralizaciju općenito funkcionalnu i fiskalnu, tako mislim da i vojska treba biti dislocirana. Mislim da će to svakako pridonijeti i gospodarskom razvoju i razvoju drugih djelatnosti, a i rješavanju demografskih prilika - kazala je predsjednica.

- Slažem se da ima puno troškova na kojima se trenutno radi da se to riješi, mislim da je optimalno da vojska koja radi u Varaždinu i živi u Varaždinu. Isto je i za druge gradove. To je dobro i za demografsku sliiku. Na taj način će se riješiti pitanje troškova, ali bez obzira gdje bio smješten vojnik, u njega se treba ulagati, ali to je i ulaganje u nacionalnu sigurnost - rekla je predsjednica.

Upitana hoće li se angažirati u rješavanje problema Ine, odnosno oko gašenja rafinerije u Sisku, predsjednica je rekla da će se angažirati u skladu sa svojim ustavnim mogućnostima.

- Ja, nažalost, ne mogu donijeti nikakvu odluku, ali ću i na hrvatskoj i na mađarskoj strani raditi na tome da se zadrži rafinerija i da se ne gase pogoni, jer je izuzetno bitno da se zadrže radna mjesta - rekla je predsjednica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.