Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolinda je otišla na more da smanji gužve na autocestama

None Foto: Željko Hladika/24sata

Želja mi je da provedem nekoliko dana među građanima, kaže predsjednica i navodi da želi da njezin ured bude nakon mora i u drugim dijelovima Hrvatske

Ovog tjedna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obilazit će otoke brodom hrvatske ratne mornarice.

U nedjelju je posjetila Susak i obilježila 30. Dan iseljenika otoka. Ranije je na Rabu izjavila da njezin posjet Jadranu nema veze s odmorom nego je boravkom 10 dana u splitskoj Lori željela pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i u drugim dijelovima Hrvatske.

- Prije svega, namjera mi je decentralizacija - objasnila je predsjednica.

Decentralizacija inače znači prijenos ovlasti sa središnje države na županije, gradove i općine. U Hrvatskoj je još nedovoljno provedena.

Predsjednica je rekla da je Splitsku županiju zamolila i ured u kojem može primati građane. Rekla je da od 5. do 15. kolovoza ima puno događanja u Splitu, pa je bolje da budu u tom gradu.

- Da ne bismo zakrčivali promet na autocesti, mislim da je mnogo racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti mnogo lakše, nećemo se morati voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima - izjavila je predsjednica.

Grabar Kitarović je dodala i da boravak njezine delegacije u Splitu ne stoji ništa proračun jer su smješteni u vojnoj luci Lori.

Najavila je da će nakon ljeta seliti svoj predsjednički ured i u druge dijelove Hrvatske.

- Namjera mi je dodatno decentralizirati ured. U Istru, na otoke, Gorski kotar, Hrvatsko zagorje, Slavoniju. Želja mi je da provedem nekoliko dana među građanima, da i oni koji nisu u Zagrebu mogu doći i sa mnom razgovarati - nabrojila je predsjednica Grabar Kitarović.

Komentari (390)
  • Uskoro izlazi serija slikovnica samo za "domoljubnu" djecu: Kolinda u vlaku, Kolinda u šumi, Kolinda na praznicima, Kolinda na selu, Kolinda u zoo, Kolinda i Ivo... ukoliko prva serija istih poluči očekivani uspjeh, osmislit će se i brojni novi naslovi. Uz svaku slikovnicu besplatno ide audio CD sa singlom NC - "Kolinda je bila djevojka lijepa kao san"... daj daj daj Kolinda, zapleši sad Kolinda...

    29. 7. 2015,   12:53
  • tocno tako.

    28. 7. 2015,   14:44
  • da ima dvije strane prica ocigledno si ti reka prvu a ja drugu stranu zato drugi put kad komentiras nemoj nagadat ako neznas cinjenice

    28. 7. 2015,   14:28