Obavijesti

News

Komentari 176

Kolinda o nadimku: Nije ni Barbika više što je nekoć bila

Kolinda o nadimku: Nije ni Barbika više  što je nekoć bila
3

Znam da je kod nekih postojao taj nadimak, nekih koji su se osjećali frustriranima pa su me prozvali Barbika, ali nije ni Barbika više što je nekoć bila, komentirala je

VIDEO

Kolinda Grabar Kitarović, izabrana predsjednica Hrvatske, u petak ujutro pakirala je zadnje stvari iz svog ureda pomoćnice glavnog tajnika NATO-a. Otkaz joj, kako je rekla, teče od ponedjeljka, a u Hrvatsku nosi svoje osobne stvari, fotografije s raznim svjetskim dužnosnicima te one privatne. 

Za medije je tog posljednjeg dana prokomentirala i nadimak koji je dobila u kampanji, Barbie, imenom kojim ju je nazvao i ugledni časopis The Economist. 

'Nije me Josipović prozvao Barbikom'

Nije me Ivo Josipović prozvao Barbikom. To je bilo u onom planu koji je nažalost ipak bio u medijima.  Znam da je kod nekih postojao taj nadimak, nekih koji su se osjećali frustriranima pa su me prozvali Barbika, ali kažem da nije ni Barbie više što je nekoć bila. Evo Barbie u maskirnoj uniformi. Imali smo Barbie za predsjednicu isto tako. Osim toga donijela je toliku zaradu Mattelu - rekla je Kolinda Grabar Kitarović dodavši da je bila jako iznenađena, ali da joj nadimak ne smeta. 

'To je izraz frustracije više nego ičega drugoga'

Ona zna tko je i što je. 

- To smatram izrazom frustracije više nego ičega drugoga. Ovaj nadimak sam dobila ima sada već osam godina, kada je se prvi put taj izraz pojavio u Zagrebu - objasnila je nova predsjednica sve oko nadimka Barbie.

Kolinda: Izjava se ne odnosi na nacionalnost već na državnu pripadnost

Kolinda Grabar Kitarović je u petak pojasnila svoju izjavu koju je dala za bosanskohercegovačku televiziju BHT 1 kada je rekla da je za nju 'Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovijesti i koji je Srbin po nacionalnosti jer je on ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanstva'. 

Ona se ne odnosi na nacionalnost nego na državnu pripadnost. Hrvatski jezik ne razlikuje izraz za etničku nacionalnost i pripadnost državi, odnosno državljanstvo i zato je došlo do zabune u medijima, ali bez ikakve potrebe.Naravno da poštujem svačiju etničku pripadnost. No, pretpostavljam kada apliciraju za vizu, Srbi u Hrvatskoj stavljaju hrvatsko državljanstvo - poručila je Grabar Kitarović iz Bruxellesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.