Obavijesti

News

Komentari 194

Kolinda o prosvjedu A-HSP-a: 'Ne treba im davati pozornost'

Kolinda o prosvjedu A-HSP-a: 'Ne treba im davati pozornost'
1

Moramo učiniti sve da spriječimo takve pojave, ali moramo ih gledati kao izolirane. U Saboru nema nijedne stranke koja je dobila izbore na takvom programu, kaže predsjednica

VIDEO

Moj stav prema bilo kakvim izljevima mržnje je jako dobro poznat, ali isto mislim da marginalnim pokretima ne bi smjeli dati pozornost jer onda im dajemo ono što žele.Time, ne samo da se stvara dojam da je Hrvatska netolerantnija nego što jest nego se potiče mržnja. Tim riječima je u utorak predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala demonstracije nekoliko desetaka u crno odjevenih sudionika u organizaciji Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) koje su u nedjelju održane u Zagrebu, a na kojima su  izražena neonacistička i proustaška stajališta. Policija je zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca.

- Moramo učiniti sve da spriječimo takve pojave, ali moramo ih gledati kao izolirane. U Saboru nema nijedne stranke koja je dobila izbore na takvom programu. To pokazuje razmišljanje i većine hrvatskih građana, koji vjerujem, osuđuju takve događaje. Moramo se više usredotočiti na raspravu o životnim problemima naših ljudi. Jer upravo ovakva klima tjera naše ljude - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

'Nogomet vratiti onima koji ga igraju, vole i uživaju u njemu'

Na zamolbu novinara komentirala je izostanak primjene Zakona o sportu od strane Hrvatskog nogometnog saveza.

- Zalažem se da Zakon o sportu treba u potpunosti primjenjivati. Isto tako, zalažem se za ne miješanje politike, prema tome, i mene osobno u sport i odnose u sportu i Hrvatski nogometni savez. Nogomet treba vratiti onima koji nogomet igraju, vole i u nogometu uživaju. Da svi možemo sigurno i spokojno otići na nogometnu utakmicu, ne samo bez straha od incidenata, već i uživati u nogometu i biti ponosni na naše nogometaše koji su zaista sjajni - rekla je Grabar Kitarović.

Poručila je i kako se nada da će sudionici u priči riješiti devijantne pojave u hrvatskom nogometu jer je nad njima prijetnja izbacivanja iz međunarodnih natjecanja.

O poslodavcima koji ne isplaćuju plaću: 'To je sramotno'

Predsjednica je komentirala i objavu najnovije liste poslodavaca koji ne isplaćuju plaće svojim djelatnicima.

- To je sramotno, prije svega.. Prvi prioritet svake tvrtke treba biti isplata plaće - rekla je Grabar Kitarović te dodala da je ohrabrena potezima Vlade, ali da se zalaže i za decentralizaciju, te da je potrebna sinergija rada Vlade i lokalne samouprave. Istaknula je kako je potrebno jasnije odrediti što su čije ovlasti, a kao primjer istaknula je omjer zaposlenih u upravi Požeško-slavonske županije i Ureda državne uprave u ovoj županiji. koji je dvostruko veći od županijske uprave. Jasnije određivanjem ovlasti, prema riječima predsjednice, bolje će donijeti rezultate na području razvoja lokalne zajednice.

Inače, u utorak je svečano otvoren privremeni Ured predsjednice u u zgradi Požeško-slavonske županije u Požegi.

Predsjednica je u razgovoru sa županom, gradonačelnikom, gradonačelnicima gradova te načelnicima općina Požeško slavonske županije dobila kompletnu sliku stanja u Požeško – slavonskoj županiji, koje prema onome što je čula nije nimalo sjajno.

– Razgovarali smo o problemima s kojim se susreće ova županija. To su vrlo visoka stopa nezaposlenosti (18,2 posto), prosječna plaća koja je 17 posto manja od prosječne plaće u Hrvatskoj, neiskorišteni proizvodni kapaciteti, još uvijek ratna šteta, loša prometna povezanost Požege i drugih mjesta sa autocestom za što je potrebna izgradnja brze ceste, povlačenje EU sredstava za poljoprivredu, zaštitu od poplava. Veseli me što ću ova četiri dana obići poljoprivredna gospodarstva, tvrtke, bolnice i škole, što ću se upoznati kako ljudi žive u ovoj županiji – rekla je predsjednica.

U poslijepodnevnim satima Kolinda Grabar Kitarović će posjetiti Glazbenu školu i nazočiti prigodnom koncertu, a u srijedu drugog dana boravka u Požeško slavonskoj županiji odlazi u Lipik i Pakrac gdje će nazočiti obilježavanju 26-te obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa