Obavijesti

News

Komentari 10

Kolinda primila predstavnike tvrtki koje grade Pelješki most

Kolinda primila predstavnike tvrtki koje grade Pelješki most
1

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je zadovoljstvo što radovi na izgradnji mosta Pelješac napreduju, čak su i ispred plana, a razgovaralo se i o mogućim budućim suradnjama

VIDEO

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo China Communications Construction Company (CCCC) i China Road and Bridge Corporation (CRBC), izvođača radova izgradnje mosta Pelješac, a na susretu se razgovaralo o napretku u gradnji tog mosta i perspektivama buduće suradnje u razvoju prometne infrastrukture u Hrvatskoj, priopćeno je u četvrtak iz predsjedničina ureda.

Grabar-Kitarović izrazila je zadovoljstvo što radovi na izgradnji mosta Pelješac napreduju, čak su i ispred plana, ocjenjujući kako je činjenicom da je kineska tvrtka dobila ugovor za izgradnju mosta Pelješac otvoreno novo poglavlje u odnosima Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

- Riječ je o projektu od velike važnosti za Republiku Hrvatsku, ali i Narodnu Republiku Kinu, kojoj je to prvi ugovor takve vrste u Europskoj uniji - kazala je predsjednica, uz naglasak kako postoje potencijali koji omogućuju da suradnja između dviju država bude još svestranija i bolja.

Grabar-Kitarović upoznala je izaslanstvo s aktivnostima i projektima koje Hrvatska provodi u području razvoja željezničke i lučke infrastrukture. Spomenula je pritom Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal, kao najveći kapitalni projekt Lučke uprave Rijeka, razvoj Intermodalnog logističkog centra Matulji i planove za izgradnju nove luke na otoku Krku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U području razvoja željeznice istaknula je projekte modernizacije željezničke infrastrukture, izrazivši uvjerenje kako bi suradnja na izgradnji nizinske pruge Rijeka - Botovo mogla biti interesantna kineskim tvrtkama.

U tom smislu, izrazila je uvjerenje kako će jačanju hrvatsko-kineske suradnje pridonijeti skorašnji posjet kineskog premijera Li Keqianga Hrvatskoj, koji će sudjelovati i na sastanku na vrhu inicijative Kina +16 država istočne i srednje Europe kojemu je Hrvatska domaćin.

Grabar-Kitarović potvrdila je među ostalim kako Hrvatska prepoznaje važnost inicijative NR Kine Jedan pojas, jedan put, spomenuvši pritom Inicijativu triju mora, kojom se osigurava održivost globalnog gospodarskog razvoja, ali i promiče mir, sigurnost i prijateljstvo između država, kaže se u priopćenju.                                                               

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina