Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolinda se hvali: 'Obama me pozvao na prijem za državnike'

Hrvatska predsjednica ranije danas govorila je na sastanku inicijative "Partnerstva za jednake budućnosti" koji se održao na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda

Kolinda Grabar Kitarović pohvalila se na svom Facebooku fotografijom s Barackom i Michelle Obamom te je dodala da je na poziv američkog predsjednika sudjelovala na prijemu za šefove država i vlada.

Hrvatska predsjednica ranije danas govorila je na sastanku inicijative "Partnerstva za jednake budućnosti" koji se održao na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

- Unatoč globalnim naporima, neravnopravnost spolova još uvijek je duboko ukorijenjena u naša društva, te žene i dalje zarađuju manje, imaju manje imovine i nose teret neplaćenog rada i skrbi, a nasilje nad ženama i dalje pogađa svaku treću ženu - rekla je.

Predsjednica Grabar Kitarović predsjedala je tim sastankom koji se održao na temu gospodarskog i političkog osnaživanja žena. U svom obraćanju istaknula je kako je političko vodstvo ključno u osiguranju pozitivnih trendova i pružanju potpore punom sudjelovanju žena u politici i poslovnom svijetu.

Komentari (224)
  • Da li se može pohvaliti da narod bolje živi? Da li se može pohvaliti da je ispunila koje obećanje koja je dala prije izbora?

    22. 9. 2016,   20:38
  • Briga njih za Hrvatsku! Pozvana je jer je glavna NATO fufa na balkanu...

    22. 9. 2016,   20:52
  • Koji naslov i"hvali se".Tu vijest su trebali napisati novinari i naša javna tv koju masno plaćamo ali takvu vijest nećemo čuti u dnevniku jer našu tv vode neki drugi koji ne vole Hrvatsku.Tko zapravo vlada Hrvatskom?

    23. 9. 2016,   09:32