Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sori, Ćaća: Kolinda se ispričala Sanaderu, Mesiću i Luki Bebiću

None Foto: Pixsell

Učinjen je propust, zbog čega Ured Predsjednice Republike Hrvatske, kao dionik obilježavanja spomenute obljetnice, upućuje iskrenu ispriku, stoji u priopćenju Ureda predsjednice

Luka Bebić, Stjepan Mesić i Ivo Sanader jutros su poslali otvoreno pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, Andreju Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću jer ih nisu pozvali na 10. godišnjica članstva Hrvatske u NATO savezu. 

- Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika - među ostalim stoji u priopćenju koje su potpisali bivši predsjednici Republike, Sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader.

Iz Ureda predsjednice poslali su ispriku Bebiću, Mesiću i Sanaderu. 

- Ured Predsjednice Republike nije bio neposredni organizator svečanosti, niti je slao pozivnice, međutim prihvaća prigovor. Kao važni dionici procesa pristupanja Hrvatske NATO savezu potpisnici pisma trebali su biti pozvani na spomenutu svečanost. Učinjen je propust, zbog čega Ured Predsjednice Republike Hrvatske, kao dionik obilježavanja spomenute obljetnice, upućuje iskrenu ispriku - stoji u priopćenju.

BEBIĆ ZA 24SATA: 'Mesić, Ivo i ja smo slali pismo, Ivo je potpisao uoči Remetinca'

Priopćenje bivših predsjednika prenosimo u cijelosti:

Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila, obilježila 10. obljetnicu članstva u NATO savezu.

Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu.

Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon domovinskog rata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.

Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava - NATO saveza.

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!

Srdačno Vam čestitamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.

Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.

Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika

Komentari (100)
  • Nije učinjen propust. Vi svaku priliku koristite za žderati, piti i trošiti proračunske pare na gluposti, a mi skupljamo za liječenje djece po inozemstvu. Ma mršššš !

    8. 4. 2019,   17:17
  • da ste svi skupa samo svaku 10-tu učinili za Hrvatsku koliko ste rovali za sebe i svoju bandu Hrvatska bi danas bila ponosna država, a ne dno dna

    8. 4. 2019,   16:54
  • OK, idemo reći da kontam za ovu dvojicu, ali kako da Ćaću pozovu kad je u Remetincu? Mislim, mogu ga pozvati, al ako ima Boga, ne bi izašao van...

    8. 4. 2019,   17:02