Obavijesti

News

Komentari 129

Kolinda se u Imotskom družila s građanima pa otišla na misu

Kolinda se u Imotskom družila s građanima pa otišla na misu
3

Nedjeljno jutro u Imotskom, koje je trebalo proteći u znaku predizbornog skupa predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, za HDZ-ovce je bio "hladan tuš"

VIDEO

Na trgu je bilo jako malo Imoćana i simpatizera s obzirom na činjenicu da je riječ o Imotskom i Imotskoj krajini, bazenu HDZ-ovih glasača. Prema našoj procjeni, bilo je 200-tinjak ljudi.

I tek što se predsjednica podružila sa simpatizerima i članovima HDZ-a od kojih su mnogi došli autobusom u njenoj pratnji sa transparentima visoko podignutim na kojima je pisalo "Imotski za Kolindu, Hrvatska ZNA", jedan drugi transparent "dobrodošlice" neugodno je iznenadio predsjednicu i njenu pratnju. 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  u Imotskom se družila s građanima

'Dobro došli u opustošenu Provansu'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Imoćanin Tony Rebić poznat po zidu plača na imotskom kolodvoru na kojem je upisano stotine imena Imoćana koji su napustili Imotsku krajinu i otišli kruh tražiti u Njemačku, Irsku i druge europske zemlje visoko je, dok je predsjednica odlazila s trga u samom središtu Imotskog uzdigao transparent na kojem je pisalo "Dobro došli u opustošenu Provansu". 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  u Imotskom se družila s građanima

U pratnji svojih simpatizera, župana Blaženka Bobana, političkog tajnika stranke Ante Sanadera, gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića predsjednica nije mogla, a da ne primijeti sporni transparent koji je sve neugodno iznenadio. 

Kiselo se nasmiješila i uputila prema crkvi

Imoćani joj očito nisu zaboravili riječi koje je u kolovozu 2017. godine za svog posjeta Imotskom javno izrekla stanovnicima ovog kraja kako će "Imotski biti hrvatska Provansa".

Od tada pa do danas Imotski i cijela krajina stagnira u razvoju, mladi napuštaju ovaj kraj, a radna mjesta se ne otvaraju.

Nevoljko pogledavši u transparent predsjednica se kiselo nasmiješila i uputila prema crkvi sv. Frane u Imotskom gdje je prisustvovala svetoj misi.

Mnogi su zamjerili predsjednici da vjerske obrede koristi u predizborne svrhe. Ono što je puno znakovitije u ovim predizbornim danima je da dva predsjednička kandidata računaju na glasove stanovništva Imotske krajine. 

Kolinda Grabar Kitarović iz razloga jer je ovaj kraj vjeran HDZ-u, a drugi kandidat Miroslav Škoro koji također očekuje podršku desnog biračkog tijela, računa poglavito na Imotsku krajinu odakle vuče svoje korijene po ocu i majci.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1