Obavijesti

News

Komentari 86

Kolinda u Port Lincolnu, gradu 'iznimno važnom za Hrvatsku'

Kolinda u Port Lincolnu, gradu 'iznimno važnom za Hrvatsku'

Predsjednicu su u gradu u Južnoj Australiji dočekali lokalni predstavnici Aboridžina, primljena je kod gradskih predstavnika, te je zatim položila vijenac na spomeniku ribarima

VIDEO

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je posjetila Port Lincoln, gradić na jugu Australije za kojeg je rekla da je "iznimno važan za Hrvatsku" zbog tamošnje hrvatske manjine koja je svojim znanjem pomogla ribarstvu u Hrvatskoj, prenosi australski državni medij ABC.

Hrvatska predsjednica posjetila je Port Lincoln u saveznoj državi Južnoj Australiji u sklopu svoje turneje tim kontinentom. 

Predsjednicu su dočekali lokalni predstavnici Aboridžina, primljena je kod gradskih predstavnika, te je zatim položila vijenac na spomeniku ribarima, piše ABC. 

Istaknula je kako je hrvatska zajednica snažan predvodnik u tom gradiću, te je ponovila važnost veza između tog grada i Hrvatske. "Ova zajednica je veoma važna za nas u Hrvatskoj, ne samo zbog izgradnje mostova prijateljstva, nego i jer smo iskoristili njihova znanja i iskustvo u našoj ribarskoj industriji", naglasila je Grabar-Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Pogotovo u lovu tune, ali i u ostalim vrstama ribolova, u očuvanju ribe u Jadranu, kao i u sposobnosti za stvaranje najboljeg proizvoda koji odlazi na svjetsko tržište". 

Predsjednica je rekla kako su članovi saveznih i državnih vlasti tijekom njezinog posjeta pohvalili hrvatsku zajednicu u Australiji. 

"O hrvatskoj zajednici i njezinom doprinosu su imali samo dobre riječi", rekla je Grabar-Kitarović. 

Posjet predsjednice tom gradiću dogodio se na dan terorističkog napada na Barcelonu u kojemu je poginulo najmanje 13 osoba. U kontekstu tih događaja naglasila je da je međunarodna suradnja ključna za borbu protiv sigurnosnih prijetnji. 

"Naravno da smo tužni zbog bilo kakve tragedije... no trebamo prestati s međusobnim iskazivanjem sućuti i zajednički raditi kako bi osigurali sigurnost za sve naše ljude", rekla je Grabar-Kitarović. 

"Stvarno je vrijeme za sve nas u NATO savezu i u Europskoj uniji, ali i u svijetu – a Australija je cijenjen partner oba saveza – da se ujedinimo i počnemo raditi na uklanjanju tih prijetnji", zaključila je predsjednica, a prenio ABC.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag