Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolinda u svom Uredu radila božićne kolačiće s učenicima

None Foto: Denis Ceriæ

Upravo zbog duha toga blagdana Kristova rođenja, ne smijemo zaboraviti one koji su sami, zaboravljeni i potrebiti, kojima treba naša pomoć i skrb, kazala je predsjednica...

Na Danu otvorenih vrata u subotu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović družili su se građani, ali i učenici iz Splita i Zagreba. Predsjedničini posebni gosti bili su učenici srednje Poljoprivredne škole iz Zagreba i Ekonomsko-birotehničke škole iz Splita kao i osnovnoškolci iz zagrebačkih škola Remete i Horvati, s kojima je prigodno izrađivala božićne kolačiće.

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: Denis Ceriæ 10

Predsjednica je istaknula kako je došašće vrijeme u kojemu više nego u drugim dijelovima godine imamo potrebu otvoriti svoja vrata i svoja srca bližnjima, okupljajući se u zajedništvu iščekivanja Božića te je svima zaželjela sretan Božić i novu 2018. godinu.

- Upravo zbog duha toga blagdana Kristova rođenja, ne smijemo zaboraviti one koji su sami, zaboravljeni i potrebiti, kojima treba naša pomoć i skrb. Vrijeme došašća nadahnjuje nas na donacije i humanitarne akcije. Željela bih da nas taj duh prati i potiče na dobročinstvo i volontiranje tijekom cijele godine - rekla je predsjednica.

- Gledajući vas mlade ovdje danas, dopustite mi izraziti želju za godine koje su pred nama, a to je da se svi zajedno, i učenici i profesori, i studenti i roditelji, uključimo u reformu obrazovanja, kako bismo zajedno stvarali društvo znanja i tako pridonijeli intenzivnijem uključivanju Hrvatske u suvremene europske i svjetske tokove razvoja. Premda slika našeg društva ponekad izgleda drukčije, vjerujem kako svi zajedno možemo osnažiti vrednovanje uspjeha svakog pojedinca, ojačati promicanje velikih potencijala naših učenika, studenata, njihovih profesora kao i znanstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih - naglasila je predsjednica.

Kazala je i kako se Ured predsjednice ove godine uključio u program  zagrebačkog  adventa, a posebno je veseli što su i ostali gradovi pokrenuli vlastite adventske programe.

- Prilikom boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji ovoga tjedna, osvjedočila sam se koliko su takvi programi građanima važni kao mjesta okupljanja i susreta u zajedništvu, druženju i veselju. U organizaciji takvih manifestacija i gradovi na moru su aktivniji nego prijašnjih godina. To je dobar primjer kako se, kao turistička zemlja, ne smijemo oslanjati samo na dva ljetna mjeseca jer je turizam industrija koja živi cijelu godinu - kazala je.

Predsjednica je pozvala sve da posjete Vilu Prekrižje, koja je u blagdansko vrijeme također otvorena za građane, i da se podsjete starih hrvatskih običaja ukrašavanja blagdanskoga stola i božićnih jelki te dožive čarobni duh došašća kao vremena radosnog zajedništva.

Komentari (112)
  • Baš sam malo prije gledala dnevnik i kolidu sa tom dječicom i td.Pa si mislim kako im se milo smije i grli pa se pitam zbog čega nije digla svoj glas za dječicu koja trebaju dobit lijekove a znamo da ona to može .

    16. 12. 2017,   20:33
  • Besramna manipulacija djecom , trebalo bi zakonom zabraniti političarima da prilaze djeci.

    16. 12. 2017,   15:57
  • Koje je ovo jebeno manipulatorsko izdrkavanje

    16. 12. 2017,   18:56