Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolindi ured u Brodu, ali spava u Zagrebu: To je puno jeftinije

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nakon eksplozije rafinerije, mnogi su se zapitali što je s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović koja je netom prije svoj ured premjestila u Slavonski Brod

Nešto ranije istoga dana kada je eksplodirala rafinerija u Bosanskom Brodu, objavljena je vijest da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović privremeno izmjestila Ured u Slavonski Brod. 

Kako je Slavonski Brod od Bosanskog Broda udaljen svega nekoliko kilometara, mnogi su se zapitali gdje se u trenutku eksplozije rafinerije nalazila predsjednica i je li ugrožena njezina sigurnost. 

Odgovor na to pitanje stigao je iz njezinog Ureda. Naime, suradnici Kolinde Grabar Kitarović medijima su javili da je predsjednica, iako je preselila ured, noć provela spavajući u Zagrebu, a ne u Slavonskom Brodu.

PRESPAVALA JE U ZAGREBU Kolinda u vrijeme eksplozije rafinerije nije bila u Sl. Brodu

Spava u Zagrebu, a ne u Slavonskom Brodu

Na pitanje tportala, objasnili su da je to uobičajena praksa kada se Ured izmješta u gradove relativno blizu Zagrebu, a Slavonski Brod je na oko 200 kilometara, odnosno udaljen oko sat i pol vožnje automobilom.

Da bi put do Zagreba bio još kraći, poručuju iz Ureda, predsjednica je program u utorak završila u Okučanima, koji su još za 70-ak kilometara bliži Zagrebu. Time, ističu, skratili su put za dodatnih pola sata.

'Razlog je ušteda'

Iz Ureda predsjednice poručuju da je ušteda razlog takve organizacije, odnosno vožnje do Zagreba i drugi dan natrag u mjesto u koje je privremeno izmješten Ured.

Naime, jeftinije je prevoziti predsjednicu nego tražiti smještaj za nju i njenu pratnju u gradovima u kojima gostuju. Isto se radilo i kada je Ured bio izmješten, primjerice, u Krapinu ili Karlovac - objasnili su iz Ureda predsjednice.

 

 

Komentari (33)
  • najpovoljnije bi bilo da radi u slavonskom brodu, a da spava u parizu

    10. 10. 2018,   13:36
  • Zašto premješta ured uopće ? Nikakve koristi

    10. 10. 2018,   13:41
  • Vrijedna naša Kraljica, jedina koja se budi ranom zorom i kreće sa svojom svitom beskorisnih uhljeba iz Zagreba na teški rad u Slavonski Brod , tako svako jutro ,većina naroda još spava, ali naša kraljica , vrijedna i sposobna kakvu nam je dragi Bog podario, već prije izlaska sunca teško radi za naš boljitak . Hvala ti Bože što si nas tako nagradio , čime smo mi "to" zaslužili . Što smo Ti zgriješili.

    10. 10. 2018,   14:18