Obavijesti

News

Komentari 76

Kolju bolesne krave, ne zna se je li Hrvatska uvezla to meso...

Kolju bolesne krave, ne zna se je li Hrvatska uvezla to meso...
1

Iz Ministarstva zdravstva nisu otkrili hoće li zaustaviti uvoz poljskog mesa u RH. Uputili su nas na Ministarstvo poljoprivrede, a oni su nas poslali na Carinsku upravu Ministarstva financija. Odgovor nismo dobili

VIDEO

Onemoćale krave jedva stoje na nogama pa ih zaposlenici vitlom vuku na klanje. Sve se odvija noću, bez veterinara, kontrola i dokaza

Ove horor scene prikazane su na snimkama koje su u jednoj poljskoj klaonici snimili poljski istraživački novinari.  Poljski novinari infiltrirali su se u klaonicu krajem prošle godine. Jedan od njih, Patrik Ščepaniak je u klaonici radio skoro tri tjedna.

Za svoju televiziju rekao je da kako zaposlenici, umjesto da meso pošalju na veterinarsku kontrolu, obilježe kao sigurno za ljudsku konzumaciju. 

Tajne snimke iz klaonice: Kolju bolesne krave i izvoze ih u EU
Tajne snimke iz klaonice: Kolju bolesne krave i izvoze ih u EU

Poljska izvozi oko 80 posto junetine, a dio poljskog mesa jedemo i u Hrvatskoj. Marijan Katalenić, stručnjak za sigurnost i kvalitetu hrane, kaže da je klanje bolesne stoke i prodavanje takvog mesa kriminalno djelo.

- To je suprotno svim protokolima. Potencijalno zdravstveno neispravnom hranu dovodite u pitanje i ljudske živote - kaže Katalenić.

Dodaje da su suhomesnati proizvodi od takvog mesa najopasniji jer ne prolaze termičku obradu.

Iz Ministarstva zdravstva nisu nam otkrili hoće li zaustaviti uvoz poljskog mesa u RH. Uputili su nas na, kako kažu, nadležno Ministarstvo poljoprivrede. Oni su nas pak uputili na Carinsku upravu Ministarstva financija.

- Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju carinski nadzor nad robama koje se unose iz drugih država članica Europske unije se ne primjenjuje. Republika Poljska je država članica Europske unije. Isto tako, kod uvoza iz trećih zemalja, Carinska uprava u provođenju mjera nadzora nadležna je za kontrolu ispravnosti obračuna i plaćanja carinskih i drugih davanja. Za zdravstvenu ispravnost hrane, odnosno mesa koja se unosi i uvozi u Republiku Hrvatsku nadležna je Veterinarska i Sanitarna inspekcija pa Vas upućujemo da tim inspekcijama u sastavu Ministarstva poljoprivrede proslijedite upit - kažu u Carinskoj upravi Ministarstva financija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk