Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Komadina: Građani pokazali da je socijaldemokracija potrebna

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Komadina je rekao da je time upućena i poruka svim SDP-ovcima da se "stranka vraća na poziciju koja je potrebna Hrvatskoj - kad se glave slože"

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik primorsko- goranskog SDP-a Zlatko Komadina u utorak je u Rijeci rekao da su na izborima za Europski parlament građani pokazali da je socijaldemokracija potrebna Hrvatskoj.  

Komadina je rekao da je time upućena i poruka svim SDP-ovcima da se "stranka vraća na poziciju koja je potrebna Hrvatskoj - kad se glave slože".

"To je dobar kapital za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore. SDP ima odgovornost za okupljanje ljevice, ali i stranke centra imaju odgovornost za okupljanje centra", istaknuo je Komadina na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da su građani pokazali zrelost i da ne žele da Hrvatska skreće udesno, jer, kako je rekao, "desnica skreće udesno, ali jača i ljevica koja je brana tome".

Zamoljen da komentira izborni uspjeh Mislava Kolakušića, Komadina je rekao da je dio građana odlučio njegovoj listi dati svoje 'protestne' glasove te da je takvih pojava na političkoj sceni bilo i dosad "poput ORaHa, Laburista ili Mosta"- imaju jaku uzlaznu putanju i još bržu silaznu". Ustvrdio je da je to poruka strankama da se okrenu građanima, a da se ne bave samo sobom. 

Na pitanje o odluci tko će biti predsjednički kandidat SDP-a i je li to Zoran Milanović, Komadina je odgovorio da će SDP znati o tome zauzeti stajalište te da o pojedincima ne bi želio govoriti i da se svatko ima pravo kandidirati.

Sviđa mu se, kaže, ideja predizbora u kojima bi građani mogli odlučiti tko je kandidat ljevice i centra jer bi se tako prekinula partitokracija. Razmatrat ćemo i tu opciju, ubrzo imamo sastanak predsjedništva stranke, dodao je.

Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović je sa zadovoljstvom istaknuo da je SDP na izborima za EU parlament apsolutni pobjednik u Rijeci. S druge strane, dodao je, HDZ tu nikad nije prošao gore.

U Rijeci je SDP još uvijek prvi izbor i veseli da krajnja desnica nije uspjela ostvariti dobar rezultat kao u nekim drugim dijelovima Hrvatske, rekao je Filipović.  

Komentari (12)
  • Ljevica je sinonimn za nesposobnost nerad lijenost, uvijek ima neke komplekse zbog uspjeha kapitalizma zbog činjenice da njihov limitirani neobrazovani mentalni skop ne može shvatiti

    28. 5. 2019,   16:56
  • Nemojte da vam slava udari previše u glavu, ništa građani nisu pokazali a pogotovo ne da je socijaldemokracija potrebna nego eto, dan ranije slavio se Titov rođendan pa vaše glasače povukla nostalgija i euforoja.

    28. 5. 2019,   14:04
  • ..socijal-demokracijua je potrebna hrvatskoj..svakako. Dali je on potreban socijal-demokraciji...nije..svakako!!

    28. 5. 2019,   13:52