Obavijesti

News

Komentari 34

Komentatori 24sata.hr: Vladu ćemo sigurno dugo sastavljati

Komentatori 24sata.hr: Vladu ćemo sigurno dugo sastavljati
5

Izlazne ankete potvrdile su MOST kao rastuću treću političku opciju. Božo Petrov držat će sudbinu Hrvatske u svojim rukama. Postavlja se pitanje tko su oni uopće?

VIDEO

Iako je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko prognozirao dvotrećinsku pobjedu, prema izlaznim anketama, HDZ nikako nije na tom putu.

- Ne znam je li ijedna anketa prognozirala samo 56 mandata za HDZ - podsjeća Klauški

S druge strane, rezultati izlaznih anketa zapravo su povoljne za SDP i lijevu koaliciju. Svaki ishod, koji nije grozan, vrlo je povoljan na Zorana Milanovića, jer u najmanju ruku ostaje šef SDP-a, možda i više od toga ...- komentirao je Boris Rašeta

LIVESTREAM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

"Za skok Mosta zaslužna ekstremna retorika HDZ-a"

Tomislav Karamarko u prvim je mjesecima na čelu stranke zaoštravao svoju retoriku, kako bi učvrstio poziciju, ali i izgladio odnose s pravašima. Problem leži u tome što od tad nije ponudio ništa novo, već se ponavljao do kraja kampanje. Upravo je to bio kamen spoticanja za konzervativne, no napredne glasače, koji su umjesto HDZ-a ipak odabrali MOST, slažu se naši komentatori.

- Problem je u tome što mi ne znamo točno tko je MOST. Kako će oni raspodijeliti svoje mandate unutar konfederacije, kojom su se sami proglasili, vjerojatno još ni sami ne znaju, a samim time niti njihovi glasači- naglasio je Klauški

No ipak, ovo su tek prve ankete, što znači da će se stanje na obje strane korigirati. Ono što je pomalo iznenađujuće, osim uspjeha MOST-a, je neuspjeh ORaH-a, Josipovića i Čačića, ali i HDSSB-a.

Većina postizbornih kombinacija bit će izdaja birača

Komentatori 24sata.hr podsjećaju na predizborna obećanja i zavjetovanja izbornih čelnika. Dok je Božo Petrov kod javnog bilježnika ovjerio potvrdu o nekoaliranju sa vodećim strankama, a Živi zid, ORaH, i ostale manje stranke tražile su potpuno poštivanje njihovih zahtjeva ukoliko ih netko pozove u Vladu.

Ono što bi, u svakom slučaju, bilo paradoksalno, bilo bi to da Karamarko i Milanović sjednu za stol i oforme vlast, složili su se komentatori, ali i dodali kako bi to svakako ipak bilo nezamislivo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji