Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Komora traži informacije o postupanju medicinske sestre

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što je u medijima objavljen cijeli dokument Stručnog mišljenja HLK, Hrvatska komora medicinskih sestara će od spomenute medicinske sestre tražiti očitovanje i dokaze o njezinom postupanju

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) priopćila je u subotu da traži od ravnatelja metkovskog Doma zdravlja očitovanje i dokaze o postupanju medicinske sestre u Pedijatrijskoj ambulanti u Metkoviću, vezano za tragičnu smrt devetogodišnjeg dječaka.

 U priopćenju Hrvatska komora medicinskih sestara navodi kako je u četvrtak, od ravnatelja Doma zdravlja Metković zatražila informacije o medicinskoj sestri iz Pedijatrijske ambulante, koja se spominje u slučaju tragične smrti dječaka iz Metkovića.

 - Ova informacija je bila nužna kako bi HKMS mogla od navedene medicinske sestre zatražiti očitovanje o tragičnom, neželjenom događaju. Do petka navečer HKMS od ravnatelja nije dobila taj podatak - dodaje se u priopćenju. 

NALAZ O SMRTI GABRIJELA: 'I doktorica Kaleb pogriješila je jer mu nije odmah dala kisik...'
 - Nakon što je u medijima objavljen cijeli dokument Stručnog mišljenja Hrvatske liječničke komore s imenima svih zdravstvenih djelatnika, Hrvatska komora medicinskih sestara će od spomenute medicinske sestre tražiti očitovanje i dokaze o njezinom postupanju. Zatim će stručna tijela Komore donijeti odluku o daljnjem postupanju - navode iz HKMS. PROSVJED PODRŠKE U METKOVIĆU Okrivit će ju za smrt dječaka? 'Mi ne damo našu dr. Kaleb!'

 Komisija za stručni nadzor HLK-a, sastavljena od pet specijalista pedijatrije, intenzivne medicine i hitne medicine, u stručnom je mišljenju utvrdila propuste u stručnom radu kod troje od deset nadziranih liječnika. Stručno mišljenje doneseno je na temelju svih podataka prikupljenih iz cjelokupne medicinske dokumentacije, razgovora obavljenih s liječnicima tijekom nadzora, kao i iz pisanih očitovanja nadziranih liječnika.

SMRT DJEČAKA U METKOVIĆU Pomogla je Gabrijelu, a sada će liječnica biti jedina kažnjena?

Devetogodišnji dječak iz Metkovića umro je od sepse 11. prosinca 2018. u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prevezen je u splitski KBC, gdje je nažalost umro.

Tema: Hrvatska

Komentari (2)
  • da neće možda medicinska sestra biti kriva za smrt pacijenta? je li vam ona branila liječiti dijete, je li vam ona određivala dijagnozu, je li vam ona propisala radno vrijeme ambulanti i laboratorija, je li vam ona kupovala diplome i dijelila radna mjesta, je li vam ona ..... kako vas nije sramota?

    12. 1. 2019,   20:00