Obavijesti

News

Komentari 511

David je izbo Kristinu 88 puta: Ubo sam je, tata, nožem u vrat

David je izbo Kristinu 88 puta: Ubo sam je, tata, nožem u vrat
5

Iako su David Komšić (20) i njegovi roditelji tvrdili da ranije nije imao psihičkih problema, naknadno se priložila dokumentacija prema kojoj se monstrum navodno godinama u BiH liječio od psihičkih problema

VIDEO

Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo, navelo je tužiteljstvo u optužnici protiv Davida Komšića (20).

Nezaposlenoga konobara, koji je vlasnik tri auta - Mercedesa i dva VW Pola, terete da je 22. veljače 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda. Nakon povratka iz večernjeg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njezinoj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živjela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te ju je 73 puta ubo nožem te zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

Tata ga je odvezao na policiju

Tužiteljstvo tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora.

Nakon ubojstva, poslije 21.30 sati, David Komšić je nazvao sestričnu.

- Plačnim glasom rekao mi je da dođem do njega iza kafića Capelo na Ferenščici. Primijetio sam ga kako stoji na cesti. Plakao je i vrištao. Kad je sjeo u auto, tresao se i vrištao. Bio je sav krvav - rekao je njezin dečko Antonio T. Odvezao ga je k sebi doma te je Komšiću dao svoju odjeću, a krvavu odjeću je bacio u kontejner. Nakon toga David je otišao doma.

- Kad sam došao iza kuće, vidio sam Davida koji je stajao, plakao, povraćao. Više puta je ponavljao ‘Kristina’ i govorio ‘zovi Hitnu, zovi policiju’ - rekao je Ivo Komšić, otac optuženoga. Na njegovo pitanje što se dogodilo David mu je odgovorio: “Nemoj me, tata, pitat”. Tad mu je rekao da je Kristina ispred zgrade.

U krvi i urinu imao THC: Pušio je marihuanu ili hašiš

Ivo Komšić tad je zamolio ženinu sestru da ode do zgrade u kojoj živi Kristina i pokuša utvrditi što se dogodilo i kako je Kristina. Sa svog mobitela nazvao je policiju u Petrovoj i rekao da pošalju Hitnu i policiju pred Kristininu zgradu jer je, tvrdi, znao da nešto nije dobro. Tijekom vožnje do policije, tvrdi Ivo Komšić, David je plakao i vikao, a kad ga je pitao što se dogodilo, odgovorio mu je: “Ubo sam je, tata, nožem u vrat”.

Kad su došli na portu policijske postaje, rekao je da dolaze jer je njegov sin ubio Kristinu nožem. U automobilu su našli sivi nož kojim je ubijena djevojka. Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš. Pretragom mobilnih telefona koje su koristili utvrđeno je da su 19. veljače komunicirali vezano uz njezinu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina 21. veljače u komunikaciji putem aplikacije WhatsApp spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u. Sutradan jedno drugome izjavljuju ljubav putem poruke. Potom David počinje komunikaciju navodeći kako je čuo da je trudna s drugim i da želi razgovarati s njom o tome.

Nadalje, David je navodio kako želi biti s njom, da mu ona znači više od svih i da ne želi da se njih dvoje svađaju. Na drugome mobitelu pronađeno je 275 SMS-ova u kojima se od 10. do 22. veljače prepiru zbog uvijek istih tema i problema u njihovim odnosima.

Prema izjavama njihovih roditelja i prijatelja, u vezi su bili od osmog razreda.

Nakon nekoliko godina idile, a zbog obostrane ljubomore, često su se svađali, prekidali pa se mirili.

- Kristina je krajem listopada 2016. bila trudna. Otac je bio David Komšić - rekla je njezina majka Vesna Krupljan. Ona je bila protiv toga da rodi i da se preseli k njemu. Zato su 2. studenoga 2016. otišle u bolnicu da napravi abortus.

- Nakon što je ispunila formular, otišla je na pregled i ultrazvuk i tad su joj rekli da je plod odumro - rekla je Vesna Krupljan.

David nije konzumirao alkohol, ali je znao povremeno zapaliti džoint, tvrde njegovi prijatelji. Sa sobom je nosio nož.

Psihijatrijski se liječio? Vještaci: Žele mu umanjiti odgovornost

- Nakon prometne nezgode koju je imao, a u kojoj je stradala jedna osoba, David je nosio manji nož - skakavac i sprej da bi se mogao obraniti od eventualnog napada starijeg sina poginulog jer mu se jednom obratio prijetećim riječima - rekao je Ivo Komšić.

Optuženi Komšić i njegovi roditelji prvo su rekli kako on ranije nije imao ozbiljnih psihičkih tegoba zbog kojih bi mu trebala pomoć. No naknadno je u dva navrata priložena medicinska dokumentacija koja bi trebala to demantirati. Štoviše, iz te dokumentacija proizlazi da se Komšić više godina psihijatrijski liječio kod raznih psihijatara u BiH. I to od 2010., kad su konstatirane navodne psihičke smetnje, pa do rujna 2016. godine, kad mu je preporučeno daljnje liječenje.

- U odnosu na naknadno dostavljenu dokumentaciju, koja bi trebala demantirati izjave roditelja da David nije imao psihičkih i(li) psihijatrijskih problema, navodi DORH, prema ocjeni vještaka, riječ o nevjerodostojnoj dokumentaciji usmjerenoj na pokušaj umanjenja kaznene odgovornosti.

Komšića je prvo branio odvjetnik Fran Olujić, koji se povukao iz predmeta, a sad ga brani Veljko Miljević. Sudit će mu na Županijskom sudu u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 511
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi