Obavijesti

News

Komentari 45

Komšić optužio Željanu Zovko za laži i poticanje šovinizma

Komšić optužio Željanu Zovko za laži i poticanje šovinizma
1

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu je ranije izjavila kako su Turska i Islamska zajednica u BiH izravno umiješale u izborni proces u BiH. Komšić kaže da je to laž

VIDEO

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić predbacio je hrvatskoj zastupnici u Europskom parlamentu (EP) Željani Zovko da 'laže i potiče šovinizam' reagirajući tako na njezin istup u raspravi na Odboru za vanjske poslove EP-a koji je u četvrtak razmatrao stanje u BiH u svjetlu listopadskih izbora.

Odbor za vanjsku politiku EP-a raspravljao je u četvrtak u Bruxellesu o stanju u BiH, o čemu priprema rezoluciju kojom namjerava izraziti zabrinutost u pogledu pitanja legitimne predstavljenosti naroda u toj zemlji.

Zovko je na toj raspravi ustvrdila da su se Turska i Islamska zajednica u BiH izravno umiješale u izborni proces u BiH pa je Komšić pobijedio Dragana Čovića upravo zahvaljujući takvim intervencijama.

- Imali smo gospodina Erdogana koji je provodio kampanju godinu dana prije izbora. Treba istaknuti da je Turska odigrala najveću ulogu u odabiru drugog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Islamska zajednica BiH je dala naputak obiteljima za koga trebaju glasovati, kazala je Zovko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komšić joj je u petak oštro odgovorio porukom da ne govori istinu te potiče mržnju.

- To je najobičnija laž i budalaština, nedostojna dužnosti zastupnika u Europskom parlamentu. Osim toga, ovakva izjava ima sve karakteristike šovinizma i islamofobije - izjavio je Komšić kako ga citira portal Klix.

Zovko je na Odboru za vanjske poslove zapravo ponovila teze koje su ranije plasirane iz HDZ-a BiH, a u toj stranci su ocijenili da je Komšićeva uvjerljiva pobjeda nad njihovim predsjednikom Čovićem zapravo rezultat činjenice da su vjernicima u džamijama davane upute kako glasovati, odnosno kako rasporediti glasove da bi pobijedili i Komšić i kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović što se i dogodilo.

Iz Islamske zajednice oštro su reagirali na takve objede na njihov račun ističući da je riječ o zlonamjernoj kampanji.

- Ovo je nastavak zlonamjerne kampanje koju protiv Islamske zajednice vode neki centri u Hrvatskoj, ali i u BiH i kojom se ona optužuje za nešto za što nema nikakvih dokaza, kazao je za televiziju N1 Muhamed Jusić, glasnogovornik IZ u BiH. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a