Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Konačno poznata cijena rotora u Remetincu: 331,6 mil. kuna

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Poznata je cijena navedena je na ugovoru o kojem će se raspravljati u četvrtak na gradskoj Skupštini, a ugovor moraju potpisati gradonačelnik Milan Bandić i ministar prometa Oleg Butković

Cijena rekonstrukcije rotora u zagrebačkom Remetincu premašila je sva dosadašnja predviđanja i popela se na 331,6 milijuna kuna.

Početne procjene govorile su o iznosu od dvjestotinjak milijuna kuna, pa se popela na 250 miliijunak una koliko je Grad Zagreb planirao izdvojiti na natječaju za izvođača radova, piše Tportal.

ZAGREBAČKA OPORBA: 'Obnova rotora je ishitrena, Bandić radi što god ga je volja'

Da će cijena novog rotora premašiti 300 milijuna kuna postalo je jasno kad su odabrani izvođači radova (281 milijun kuna s PDV-om). 

Grad ima pravo na 320,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava i na predujam koji ne može biti veći od 128,3 milijuna kuna, odnosno 40 posto odobrenih sredstava.

Zagreb: Dio remetinečkog rotora sruÅ¡en je zbog rekonstrukcije KRENULA REKONSTRUKCIJA Srušili su dio rotora: Radovi u Remetincu trajat će do 2020.

Od spomenutih 320,9 milijuna kuna, 85 posto (272, 8 milijuna) osigurano je iz fondova EU-a dok 48,1 milijun kuna stiže iz državnog proračuna. Razliku od 320,9 do 331,6 milijuna kuna pokrit će Grad Zagreb.

Upravo je iznos od 331,6 milijuna kuna naveden na ugovoru o kojem će se raspravljati u četvrtak na Skupštini Grada Zagreba, a ugovor moraju potpisati gradonačelnik Milan Bandić i ministar prometa Oleg Butković

Osim cijene radova, koji su najveća stavka, troškovnik pokazuje da je na otkup zemljišta otišlo 8,6 milijuna kuna, izgradnju elektroenergetske mreže 8,9 milijuna kuna, mjerenje plinova u podvožnjacima 5,1 milijun kuna, dok je za izvođenje radova privremene regulacije prometa potrošeno četiri milijuna kuna.

Komentari (6)
  • Zar se toliko novaca nije moglo dati za uređenje nekih škola, vrtića i zdravstvenih ustanova? Naravno da nije, kod nas je to zadnja rupa na svirali.

    19. 3. 2019,   21:06
  • i koliko od tih 331,6 mil kuna ide u privatne đepove Bandiča,Hdz-a i ostale bande?????????? a vjerovatno pola,,znaći rotor košta a sigurno oko nekih 150-200mil kuna a ostalo će se onako pošteno kako samo mi hrvati znamo ravnopravno razdjeliti,,i svi sretni,i milijunaša sve više u RH.,a molim vas kad se je nešto u RH napravilo pošteno i transparentno,,NIKAD,,koliko su puta samo tunele Kalmeta i njegova bagra puta farbali,,uzeli milione i nikad nitko kriv,,pa da ne nabrajam dalje,,a imao bi cijeli dan.

    19. 3. 2019,   11:53
  • gledam ja i kod nas te silne rotore što rade,(dok su ceste od rotora do rotora katastrofa) ,i jedino što pomislim kad vidim šta i kako se radi i cijene toga je da je to jedno lijepo smišljeno pranje para

    19. 3. 2019,   10:24