Obavijesti

News

Komentari 52

Konačno sreća: Lutalica Barni je topli dom pronašao u Kanadi

Konačno sreća: Lutalica Barni je topli dom pronašao u Kanadi
9

Pas Barni je krajem prošle godine pobjegao iz veterinarske klinike. Šepajući je odšetao i četiri mjeseca lutao Zagrebom. Pravo je čudo što su ga našli. Sada živi u Kanadi

VIDEO

Mješanac Barni, sarajevski lutalica koji je svojim bijegom iz veterinarske klinike u Zagrebu krajem prošle godine dignuo sve na noge, svoj topli dom naposljetku je našao u Kanadi.

Pokretanje videa...

01:37

- Potragu za njim i njegovu životnu priču cijelo vrijeme je pratila i moja prijateljica Snežana Tigerman koja živi u Kanadi. Ona i suprug su mi se javili kako bi voljeli udomiti Barnija, to čudo od psa. Bili smo presretni, toliko dugo smo mu tražili dom. Najveći problem nam je bio kako ga do Kanade transportirati, netko je trebao ići s njim kao pratnja. Naposljetku je njezin suprug sjeo u avion i došao u Zagreb po Barnija kako bi mogao s njim putovati - priča nam Fahrudin Caki Bravo, Sarajlija golemog srca koji je s prijateljicom Edinom spasio Barnija s ulice.

Napravili su mu putovnicu i nabavili kutiju za transport u kojoj je Barni spavao mjesec dana kako bi se priviknuo na put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bojali smo se da put neće proći dobro, da će se Barni uplašiti i biti nervozan, a na kraju je on to odradio bez problema. Snežana i suprug imaju još dva psa te su oduševljeni Barnijevim ponašanjem. Odmah se uklopio, psi su ga zavoljeli, ali i tamošnji ljudi. I tamo je zvijezda - smije se Caki koji se, iako je bio presretan, jedva odvojio od voljenog Barnija.

- Nas desetak dovezli smo Barnija iz Sarajeva na aerodrom u Zagreb. Suze su same tekle, oproštaj je bio pretežak. Ljudi su nas u čudu gledali, nije im bilo jasno što plačemo zbog psa i ne puštamo ga. Ali ne znaju oni koliko je to poseban pas. Iako mu ljubavi s nama nikad nije nedostajalo, sad ipak konačno ima pravi dom, a ne sklonište - kaže nam Caki.

Privatni album

Život Barnija nije mazio, ali i njemu je konačno sunce svanulo. Ono što je on preživio i njegova volja za životom zaista su vrijedni divljenja. Kao štene preživio je metak iz puške, ali njegova mama nije. Zatim udarac automobila te batine palicom nekog nečovjeka. Tada su ga spasili Caki i Edina te dovezli u Zagreb na operaciju noge.

No samo dan nakon operacije Barni je dao petama vjetra. Šepajući je odšetao iz klinike i četiri mjeseca lutao Zagrebom. Pravo je čudo što su ga našli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS