Obavijesti

Promo sadržaj

Koncert: Lisinski subotom u spomen na Dražena Petrovića

Koncert: Lisinski subotom u spomen na Dražena Petrovića
2

17.studenoga 2018. u Lisinskom će se održati koncert American Medley

Iako mu je karijera tragično prekinuta u najvećem usponu, Dražen Petrović ostavio je dubok trag gdje god je igrao. Od rodnog Šibenika, preko Zagreba i Madrida do Amerike, gdje je na najvećoj košarkaškoj pozornici zasjao kao prva europska NBA zvijezda. Svijet ga pamti kao jednoga od najvećih u povijesti košarke, a u 2018. godini cijeli se niz sportskih klubova, obrazovnih i kulturnih institucija i drugih organizacija uključio u obilježavanje 25. obljetnice njegove smrti.

U spomen na toga velikana, ciklus Lisinski subotom ugošćuje najbolje mlade glazbenike – Simfonijski orkestar i zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem američkog dirigenta, maestra Franza Antona Kragera. Izvode najpoznatija djela iz zemlje u kojoj je Dražen Petrović nadmašio svaku konkurenciju, dospio do samog vrha te postao poznat kao “košarkaški Mozart”.

Bernsteinova Prva simfonija, Hansonova Pjesma demokracije i ulomci iz Gershwinove opere Porgy i Bess samo su dio bogatog programa koji slavi mladenački duh, udahnjuje svježinu u tradicionalni repertoar Ciklusa. Simpatije prema tim vrhunskim remek-djelima nisu skrivali ni Billie Holiday, Ray Charles, Frank Sinatra, Aretha Franklin ni Ella Fitzgerald na čiji su rad ta djela imala neosporan utjecaj. U 20. stoljeću stvarana je i američka klasika, rame uz rame s europskom, a ta će djela biti izvedena 17. studenoga na pozornici Lisinskog.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline