Obavijesti

News

Komentari 8

Konferencija o suradnji između EU i NATO-a bit će u Splitu

Konferencija o suradnji između EU i NATO-a bit će u Splitu
5

Najkonkretniji primjeri obrambene suradnje Hrvatske i Njemačke su zajedničko sudjelovanje u operacijama i misijama od  Afganistana do Kosova, kaže Krstičević

VIDEO

Hrvatska i Njemačka će u lipnju iduće godine zajednički organizirati konferenciju o suradnji NATO-a i EU-a, dogovorili su u nedjelju hrvatski i njemački ministri obrane Damir Krstičević i Annegret Kramp- Karrenbauer.

Sastanak europskih ministara obrane i dužnosnika Sjevernoatlantskog saveza održat će se 8. i 9. lipnja, izjavio je novinarima Krstičević nakon sastanka u Trogiru.

- Njemačka je najvažniji partner u području sigurnosti i obrane u Europi i moj prioritet je jačanje naše suradnje - dodao je.

Kramp-Karrenbauer  je ocijenila da će konferencija biti svojevrsni prijelaz između hrvatskog i njemačkog predsjedanja EU-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Minister of Defence Kramp-Karrenbauer travels to Croatia

- Upravo ovdje u Hrvatskoj je jedinstvena prilika da se svi okupimo ali i dokažemo naša zajednička stajališta - kazala je njemačka ministrica obrane.

Krstičević je istaknuo kako je sastanak u Trogiru još jedan dokaz pravog prijateljstva između Hrvatske i Njemačke.

- Najkonkretniji primjeri naše obrambene suradnje su zajedničko sudjelovanje u operacijama i misijama od  Afganistana do Kosova. Drago mi je da smo od siječnja sljedeće godine ponovno zajedno u Litvi  pod vodstvom  Njemačke - rekao je.

Kramp-Karrenbauer je istaknula važnu ulogu Hrvatske u regiji.

- Znamo da je Hrvatska platila visoku cijenu za svoju slobodu i zato ima posebnu perspektivu i igra posebnu ulogu za stabilnost u ovoj regiji - kaže.

Poduprla je poširenje EU-a i pogrešnom ocijenila odluku da se blokira početak pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Važnom smatra i zajedničku ulogu Njemačke i Hrvatske u NATO-u.

- Smatramo da je NATO važan noseći stup sigurnosne arhitekture unutar kojeg je transatlantsko partnerstvo odnosno prijateljstvo iznimno važno," poručila je njemačka ministrica obrane - rekla je Kramp-Karrenbauer.

Minister of Defence Kramp-Karrenbauer travels to Croatia

Po njezinim riječima, nužno je unaprijediti i razvijati sigurnosnu i obrmbenu suradnju u Europi što će biti važna tema iduće godine kad će Hrvatska i Njemačka predsjedati EU-om.

- Čvrsto sam uvjerena da će to biti izvrsno predsjedanje Vijećem  EU - rekla je Kramp-Karrenbauer govoreći o hrvatskom predsjedanju.

Nakon posjete Hrvatskoj ona odlazi na Kosovo i u Afganistan.

- Hrvatski vojnici su važni partneri njemačkim vojnicima u misijama, imaju vrijedna iskustva i možemo od njih puno toga naučiti -istaknula je Kramp-Karrenbauer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1