Obavijesti

News

Komentari 305

'Koalicija ne mijenja ime, ali možete nas zvati Domovinska'

'Koalicija ne mijenja ime, ali možete nas zvati Domovinska'
7

IDS je još u koaliciji i uvijek je dobrodošao, rekao je premijer. Na pitanje hoće li u utorak biti potpisan "lijevi" koalicijski sporazum, Milanović je kratko rekao: 'Da, da'

VIDEO

IDS je još u koaliciji i uvijek je dobrodošao. Koalicija neće promijeniti ime, ali nas u biti možete zvati Domovinska koalicija, rekao je u ponedjeljak premijer Zoran Milanović na konferenciju u Dubrovniku.

Na pitanje novinara HRT-a hoće li u utorak u Varaždinu biti potpisan "lijevi" koalicijski sporazum, Milanović je kratko odgovorio: "Da, da". 

'Vjerujem da će u prosincu biti formirana Vlada'

Što se tiče datuma izbora, Milanović je ustvrdio da je raspuštanje  Sabora autonomna odluka tog tijela i pretpostavlja kako će ta odluka biti donesena krajem rujna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sabor će ući u redovno zasjedanje, nakon 15. rujna i poslije toga će se po svemu sudeći raspustiti. Izbori će biti vrlo brzo, a nakon toga će se tražiti većina u parlamentu kako bi se uspostavila stabilna Vlada. Vjerujem da će u prosincu biti formirana Vlada koja će nastaviti posao i Hrvatsku staviti čvrsto na noge - rekao je premijer.

Milanović je citirao Churchilla 

Milanović je u ponedjeljak sudjelovao  na otvorenju Prve pregledne konferencije Konvencije o kazetnom streljivu. 

- Konvencija o kazetnom streljivu je od samog početka postavila ambiciozne ciljeve, uništenje kazetnog naoružanja i razminiravanje miniranih područja, kao i pružanje pomoći žrtvama mina  - rekao je premijer Zoran Milanović u Dubrovniku, te citirajući Winstona Churchilla rekao da ovo nije kraj napora, ni početak, već kraj početka napora u oslobađanju svijeta od kazetnog naoružanja. 

- Kazetno naoružanje nije pouzdano i ne može se koristiti u vojne svrhe. Ono predstavlja veliki problem i prijetnju civilima dugi niz godina nakon okončanja sukoba - rekao je Milanović.

- Hrvatska je više nego svjesna štete koju kazetno streljivo ostavi kao naslijeđe. U posljednjih osam godina države potpisnice konvencije uništile su 90 posto uskladištenog kazetnog naoružanja. To je odlično, ali je samo početak napora - rekao je Milanović, piše Tportal. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 305
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a