Obavijesti

News

Komentari 30

Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je listu za odstrel?

Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je  listu za odstrel?
7

BiH: I dalje traje potraga za Edinom Gačićem (44), koji je u ponedjeljak u trgovini kod Konjica brutalno likvidirao muškarca. Desetine policajaca zasad bezuspješno 'češljaju' širu okolicu Konjica...

VIDEO

Stotine članova obitelji, susjedi, prijatelji i poznanici bili su u srijedu na sprovodu Sauda Sultanića (39) u Podorašcu kod Konjica, mjestu u kojem ga je u ponedjeljak ujutro oko 7.30 sati brutalno likvidirao Edin Gačić (44), Banjalučanin koji živi u konjičkom selu Brđani.

Ubojici koji je Sultanića izrešetao i ubio u trgovini u kojoj je radio i bio suvlasnik, i dalje nema traga. Desetine policajaca bezuspješno 'češljaju' po široj okolici Konjica. 

Istovremeno, kako javlja Dnevni avaz, Konjičani žive u velikom strahu, pogotovo zbog neslužbene priče koja se masovno prenosi po mjestu, da je Gačić, navodno, odranije imao listu ljudi koje namjerava likvidirati. No, ta se informacija u policiji nije mogla potvrditi.  

Bivši pripadnik Armije BiH ubio treću žrtvu: Policija ga traži
Bivši pripadnik Armije BiH ubio treću žrtvu: Policija ga traži

Ljudevit Marić, glasnogovornik  MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, izjavio je da se potraga za osumnjičenim nastavlja.

- Provjeravamo sve informacije sigurnosnih agencija. Reagiramo i na dojave građana. Ima nekih pomaka – kazao je Marić. 

I selo ubojice u strahu: Strašno, zašto tu nema više policije?

Reporteri Dnevnog avaza bili su i u mjestu Brđani, gdje je živio trostruki ubojica. Ulazna vrata koja vode u prizemlje njegove kuće na kraju sela bila su širom otvorena, iako policije nije bilo. Vrata koja vode na kat kuće zabarikadirana su daskama i metlom. 

U neposrednoj blizini Gačićeve kuće živi Safet Prguda s obitelji. On je jedini bio spreman govoriti za medije. 

- Čuo sam da je tek izašao iz zatvora i da nije psihički stabilan. Nije mi bilo svejedno da netko takav živi u mom susjedstvu, ali šta sam mogao, svatko ima pravo da kupi nekretninu i živi gdje želi. Mogu vam reći da nismo zadovoljni radom policije. Evo, kao što vidite, njih u selu nema, samo se provozaju i odu, a mi opet ostanemo sami - rekao je Prguda za Dnevni avaz

Ostali mještani uglavnom su zaključani i nikome ne otvaraju. Tek jedna žena, koja je tražila da ostane anonimna, ispričala je da ne spava otkako je čula šta se dogodilo, te se boji za obitelj i sebe. Ni ona nije zadovoljna, jer primijeti da tek po jedan policijski auto dnevno prođe kroz selo. 

Sve su snimile kamere: Prvo je upucao pa izbo vlasnika dućana
Sve su snimile kamere: Prvo je upucao pa izbo vlasnika dućana

- Lakše bi mi bilo da ima više policije u selu. Ovo je strašno - kazala je zabrinuto. 

Pretražuju šumu, spilju, tunele...: Pobjegao je vlakom?

Za razliku od mještana, u policiji tvrde da su non-stop na terenu. Izvor blizak istrazi za Dnevni avaz je kaže da detaljno pretražuju  šumu iznad sela Brđani i Podorašca te spilju i lovačke kuće, kao i stare željezničke tunele.  

- Ne isključujemo ni mogućnost da je ubojica pobjegao vlakom sa stanice u Brđanima koja je slabo kontrolirana - kazao izvor Dnevnog avaza. 

Konjičani su jako zabrinuti, a ono što ih je posebno razočaralo je informacija da načelnik općine 'iz sigurnosnih razloga' nije pristao biti sugovornik na državnoj televiziji.  Snimku videonadzora iz trgovine u kojoj je Gačić ubio Sultanića uzeli je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ubio suborca, a onda i vlastitu majku

Edin Gačić je za vrijeme rata postrojbe 'El mudjaheed' Armije BiH u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz svoje postrojbe Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdržao dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja. Nakon toga je 2003. osuđen na 20-godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je monstrum Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava