Obavijesti

News

Komentari 18

Kontrolirajte dimnjake: Mladića (19) spasili od trovanja plinom

Kontrolirajte dimnjake: Mladića (19) spasili od trovanja plinom
1

Provjeravajte peći i dimnjake: Gradska plinara Zagreb preporučuje da se svi plinski uređaji (peć, bojler) servisiraju najmanje jednom godišnje kod ovlaštenih servisera

VIDEO

Njegova sestra kuhala je ručak. On se otišao tuširati. Odjednom je čula udarac iz kupaonice, kazala je tetka A. Č. (19) iz Ulice Čret u Kopčevcu kraj Dugog Sela, koji se u četvrtak popodne otrovao ugljičnim monoksidom.

Sestra se zabrinula za mladića koji dugo nije izlazio iz kupaonice te ga je stala dozivati. Nije se javljao, pa je oko 14.45 provalila u kupaonicu. Zatekla ga je kako bez svijesti gol leži na podu uz vrata.

- Čim sam čula što je bilo, dotrčala sam iz svoje kuće preko puta. Vikala sam: ‘Umrlo je dijete! Pomozite’. Vjerujete li da nitko osim jedne susjede nije prišao pomoći?! Liječnici su nam rekli da nisu bile minute u pitanju nego sekunde. Život mu je spašen u posljednji čas - pričala je jedva susprežući suze.

Mladića je vozilo Hitne pomoći prevezlo u KB Dubrava, gdje su utvrdili da je teško ozlijeđen. Na mjesto događaja izašli su djelatnici plinare iz Dugog Sela, koji su zatvorili ventil glavnog priključka plina dok se ne završi očevid i dok se ne utvrdi kako se mladić otrovao.

- Zatvorili su im plin u cijeloj kući. Nemaju grijanja niti mogu skuhati ručak, a u kući živi dvoje male djece, od njegove sestre. Došli su k meni skuhati nešto i ugrijati se. Rekli su im da moraju čekati da iz Rijeke dođe sudski vještak jer ne mogu pregled obaviti bez njega - još pod dojmom kaže mladićeva tetka. Važno joj je samo da je mladić živ i zdrav i da mu je dobro.

Dodaje da se još ne zna je li problem nastao zbog bojlera ili neispravnih instalacija. Napominje da je u kuhinji bila uključena napa dok je mladićeva sestra kuhala, no ne vjeruje da bi to mogao biti razlog.

Ovo nije prvi slučaj trovanja ugljičnim monoksidom na području Zagreba. Početkom listopada monoksidom se otrovala šesteročlana obitelj iz Sesvetskoga Kraljevca. Ivan T. (50), njegova supruga i četvero djece spavali su. Sve su ih prebacili su u KBC Zagreb. Policija je nakon očevida zaključila da se obitelj otrovala zbog neispravnih dimovodnih cijevi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...