Obavijesti

Promo sadržaj

Konzum: 80 % svježe ribe od domaćih ribara i uzgajivača

Konzum: 80 % svježe ribe od domaćih ribara i uzgajivača
3

Najveći maloprodajni trgovački lanac u Hrvatskoj i ove godine će svoju uskrsnu ponudu bazirati na ribljem asortimanu domaćeg porijekla

Konzum svoju stratešku orijentaciju na robu hrvatskog porijekla potvrđuje i ponudom svježe morske i slatkovodne ribe. Kroz suradnju s vodećim domaćim ribarima i uzgajivačima čak 80 posto prodane svježe ribe dolazi kroz hrvatski uzgoj i ulov. Konzumova Ribarnica najveći je lanac ribarnica u Hrvatskoj s više od 40 lokacija na kojima se može kupiti svježa morska i slatkovodna riba, dok se pakirana riba može pronaći na više od 200 lokacija.

Konzumovi će kupci tijekom predstojećih uskrsnih blagdana u prodavaonicama diljem Hrvatske moći, kao i inače, ovisno o svojim željama i mogućnostima, birati iz širokog asortimana bijele i plave svježe morske ribe te slatkovodne ribe.

Plava riba – srdela, inćuni, lokarda, šarun i skuša – osigurava se kroz suradnju s vodećim hrvatskim dobavljačima i zadrugama poput Tiha ribolova iz Kastva, Ribarske zadruge Koralj iz Rijeke, Ribarskog obrta Blaslov i Omega 3 iz Kali na otoku Ugljanu te Liburnije iz Jurdana. Ono što je za kupce najbitnije je da od vađenja ribe iz mora do police prođe svega nekoliko sati, a najtraženija je srdela koje Konzum u 2019. godini planira prodati preko 400 tona.

Uz pomoć Cromarisa, čiji je Konzum najveći pojedinačni maloprodajni kupac, osigurava se dnevno svježa bijela riba, i to orada, brancin i hama. Prodajni plan za 2019. godinu kroz ovu suradnju je premašiti 300 tona prodane bijele ribe.

Cromaris je najveća tvrtka u marikulturi na Jadranskom moru i sedma po veličini u proizvodnji brancina i orade u svijetu. Većinu proizvodnje plasiramo u inozemstvo, a kada je riječ o domaćem tržištu s Konzumom kao ključnim maloprodajnim partnerom uspješno surađujemo od samih početaka našeg poslovanja, dakle već punih 10 godina.“, izjavili su iz Cromarisa.

U suradnji s Ribarskom zadrugom Liburnija iz Jurdana te dobavljačem Ergo d.o.o., čiji se dnevni ulov gotovo u potpunosti otkupljuje, u Konzumove trgovine redovito stiže kvalitetna bijela riba – oslić, patarača, trlja, ugor, grdobina, raža, morski pas, kokot te škampi i kozice.

Izuzetno nam je drago što kupcima diljem Hrvatske kroz suradnju s domaćim ribarima i uzgajivačima možemo ponuditi najkvalitetniju jadransku ribu. Za vrijeme prošlogodišnjih uskrsnih blagdana prodali smo 240 tona svježe i 277 tona smrznute ribe pa se nadamo da ćemo te rekordne brojke ove godine i nadmašiti“, izjavio je Tomislav Kramarić, izvršni direktor Maloprodaje u Konzumu. 

Konzum je jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji posjeduje oznaku „Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi“, koju dodjeljuju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora za svježu, ali i za smrznutu ribu iz hrvatskih rijeka, jezera i mora. Ona Konzumovim kupcima jamči da se u ponudi nalaze isključivo proizvodi vrhunske kvalitete i hrvatskog porijekla. 

Smrznuta očišćena jadranska kozica, također nositelj oznake „Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi“, razvijena je u suradnji s domaćim dobavljačem Žuvela, obiteljskom tvrtkom osnovanom 1992. godine na Hvaru.

Trenutno imamo 70 zaposlenika te sedam otkupnih stanica po Jadranu. Naš je zadatak vrijednim hrvatskim ribarima, koji love mrežama potegačama i plivaricama, osigurati konstantan otkup. Suradnja s Konzumom omogućila nam je plasman jadranske ribe na cjelokupno hrvatsko tržište te mogućnost širenja poslovanja. Kroz Konzumovu prodajnu mrežu trenutno plasiramo pedeset posto hrvatske kozice, koja se lovi oko Lastova i Visa“, izjavio je Joško Žuvela, vlasnik i direktor tvrtke Žuvela d.o.o.

Kako je velik broj kupaca zainteresiran i za svježu slatkovodnu ribu, Konzum ima dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima – Ribnjaci 1961 iz Čazme, Ribnjačarstvo Končanica iz Končanice kod Daruvara, PP Orahovica iz ribnjaka Grudnjak, Donji Miholjac i Lipovljani, Ribnjaci Kupa u Draganićima, Ritterman iz Solina i drugi. U suradnji s njima osigurana je redovita opskrba visokokvalitetnom pastrvom, šaranom, tolstolobikom, amurom, štukom i somom. 

Suradnja s Konzumom, kao najvećim maloprodajnim lancem u Hrvatskoj, od vitalne je važnosti jer nam osigurava siguran i redovit plasman oko 95 posto uzgoja naše slatkovodne ribe. Time nam je osigurana ne samo stabilnost poslovanja, već i okvir za daljnji razvoj Ribnjaka Kupa te slatkovodnog ribnjačarstva u Hrvatskoj“, pojasnio je Mislav Šarić, direktor i vlasnik Ribnjaka Kupa.

Favorit domaćih kupaca je šaran pa je u 2019. godini plan prodati preko 200 tona ove slatkovodne ribe.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini