Obavijesti

News

Komentari 9

Konzum i dobavljači za pučke kuhinje prikupili 312.064 kuna

Konzum i dobavljači za pučke kuhinje prikupili 312.064 kuna
6

U akciju su bile uključene kompanije Adria Snack Company, Atlantic Grupa, Dukat, Fairtrade, Franck, Jamnica, Kandit, Koestlin, Kraš, Ledo, Meggle Hrvatska, Mlinar...

VIDEO

 U velikoj humanitarnoj akciji, koju je Konzum pokrenuo u suradnji s 21 domaćim dobavljačem, prikupljeno je 312.064 kune za pučke kuhinje Caritasa i Hrvatskog Crvenog Križa diljem Hrvatske, priopćeno je u utorak iz Konzuma.

Akcija je trajala od 23. studenog do 17. prosinca, a u tom se razdoblju izdvajalo 20 lipa po proizvodu od prodaje oko 150 odabranih i na policama posebno označenih proizvoda poduzeća partnera.

U akciju su bile uključene kompanije Adria Snack Company, Atlantic Grupa, Dukat, Fairtrade, Franck, Jamnica, Kandit, Koestlin, Kraš, Ledo, Meggle Hrvatska, Mlinar, Perutnina Ptuj-Pipo, PIK Vrbovec, Podravka, Saponia, Sardina, Vindija, Zagrebačka pivovara, Zagrebačke pekarne Klara i Zvijezda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ponosni smo na ovu akciju koju smo organizirali u suradnji s našim domaćim dobavljačima te odličan odaziv i vrijedan rezultat koji smo ostvarili, s prikupljenim iznosom od čak 312.064 kune. Izuzetno sam zadovoljan s kontinuiranom suradnjom s Hrvatskim Caritasom, Hrvatskim Crvenim križem i lokalnim udrugama diljem Hrvatske. Zahvaljujem svim našim partnerima-dobavljačima koji su se uključili u humanitarnu akciju, a osobito našim kupcima koji su prepoznali važnost projekta“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

„Zahvaljujem Konzumu, svim proizvođačima čiji su proizvodi bili dijelom ove akcije, a osobito svim građanima koji su svojom kupnjom omogućili da donacija dođe do onih naših sugrađana diljem Hrvatske koji se zbog teških životnih situacija prehranjuju u Caritasovim i crkvenim pučkim kuhinjama. Uvijek kada mislimo na druge i konkretno svjedočimo solidarnost pokazujemo potrebitima da nisu sami. Pozivam sve one koji su podržali ovu humanu akciju da nastave činiti dobro svaki dan jer ta djela i znakovi konkretne blizine donose radost i mir u srca onih koji žive u oskudici. Sretan i blagoslovljen Božić svima“, poručio je mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

„Hvala Konzumu koji je u ovo predblagdansko vrijeme uistinu omogućio svim ljudima dobre volje da podijele svoju radost s onima koji žive u teškim okolnostima. U ime Hrvatskog Crvenog križa i korisnika naših pučkih kuhinja, zahvaljujem svim građanima koji su kupovali hrvatske proizvode te tako omogućili tople obroke za obitelji koje bi se teško prehranile bez toga. Radosni smo što još uvijek postoje brojni ljudi velikog srca, oni koji su sposobni prepoznati nevolju drugih i pokazati im da nisu sami. Mislim da nikada nije bilo važnije podsjećati ljude na zajedništvo i solidarnost, a to je ono što Hrvatski Crveni križ svakodnevno nastoji činiti“, istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Prikupljeni iznos ravnomjerno je raspoređen Hrvatskom Caritasu i Hrvatskom Crvenom križu, a bit će iskorišten za osiguravanje dodatnih obroka za korisnike 28 pučkih kuhinja smještenih u 22 grada na području cijele Hrvatske. U njima se svakodnevno podijeli više od 4.600 obroka socijalno ugroženim osobama svih dobnih skupina – samcima, obiteljima i beskućnicima, kaže se u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)