Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kopao grob svojoj kćeri i otkrio bebu koja je nekim čudom živa

Djevojčica je stavljena u zemljani ćup i zakopana je na dubini od oko 90 centimetara odmah je prevezena u bolnicu. Policija je pokrenula istragu o incidentu.

Na sjeveru Indije pronađeno je novorođenče zakopano živo u plitkom grobu, priopćio je šef lokalne policije, javlja BBC.

Šef policije Abhinandan Singh rekao je da je djevojčicu pronašao seljanin koji je upravo kopao grob za vlastitu kćer koja je umrla samo nekoliko minuta nakon rođenja.

NEPAŽNJA Tragična igra: Očuh je bacio na stropni ventilator, beba umrla

Djevojčica, koja je stavljena u zemljani ćup i zakopana na dubini od oko 90 centimetara odmah je prevezena u bolnicu. 

Policija je pokrenula istragu o incidentu. 

- Pokušavamo pronaći roditelji djevojčice i vjerujemo da su oni dali svoj pristanak - kazao je Singh novinarima u indijskoj državi Uttar Pradesh. 

ROĐENA CARSKIM REZOM Majci utvrđena moždana smrt, beba rođena 117 dana kasnije

Dok su kopali grob u dubini od tri metra, lopata je udarila u zemljani ćup u kojem je ležalo dijete. Policija je dijete odvela u gradsku bolnicu gdje se liječi.

Roditi se kao djevojčica u Indiji i nije neka sreća. Žene su često diskriminirane u društvu, a curice se smatraju financijskim teretom, posebno u siromašnim zajednicama. Aktivisti kažu da je tradicionalna sklonost sinovima uzrokovala gubitak milijuna ženske djece zbog čedomorstva tijekom godina. Iako se većina neželjenih djevojčica pobaci u nelegalnim klinikama, nisu rijetki ni slučajevi ubijanja beba nakon rođenja. 

Komentari (6)
  • Svi žele sinove, da budu dobri i pametni a kad narastu da se ožene nekom dobrom curom.. A s kime če se oženit ako se ženska djeca ubijaju i ne rađaju? Bude im sin zeta doveo. Žalosno ali..

    14. 10. 2019,   21:48
  • Onda ugroženim muškarcima fale komadi, koje na silu otimaju i grupno siluju . Primjer cure iz autobusa ( slućaj iz New Delhija).

    14. 10. 2019,   23:29
  • Srce ima da ti pukne, pa kakav monstrum moze to napraviti ja se pitam.

    14. 10. 2019,   23:09