Obavijesti

News

Komentari 62

Koraca: Na dugom bolovanju sam bio zbog ozljede ramena

Koraca: Na dugom bolovanju sam bio zbog ozljede ramena
1

Iz HZZO-a su priopćili kako su obavili kontrolu privremene nesposobnosti za rad u slučaju Koraca te je utvrđeno da u tom slučaju nije bilo zloporabe bolovanja

VIDEO

Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca (36) odgovorio je Damiru Kajinu koji ga je optužio da je ove godine radio samo 20 dana. 

Doktor ekonomije i predsjednik umaškog IDS-a je prije dolaska u Ministarstvo 10 godina radio za komunalno poduzeće u Umagu. Priznao je da je dugo bio na bolovanju jer je teško ozlijedio rame. 

- Poslodavac je bio upoznat s činjenicom da ću morati na operaciju i 20. veljače obavio sam taj operativni zahvat, uslijed kojeg slijedi jedno određeno vrijeme mirovanja, a kasnije mi je bila preporučena rehabilitacija u trajanju od tri do tri i pol mjeseca - objasnio je Koraca za HTV. 

Iz Ministarstva turizma su pak poručili da je Koraca zaista operirao rame te stoga bio na dugotrajnom bolovanju. 

- Sve navedeno može se potkrijepiti liječničkom dokumentacijom. U suprotnom, ozljeda ramena mogla je ostaviti cijelo životne posljedice te trajnu skraćenu pokretnost, odnosno značajnu nepokretnost ruke - poručili su iz Ministarstva za tportal, dodajući kako Koraca u deset godina radnog staža nije imao gotovo ni dana bolovanja. 

HZZO; Koraca nije zlorabio bolovanje 

Njegov bivši poslodavac nije ništa htio komentirati, a ministar Lorencin poručio je u četvrtak kako HZZO utvrđuje činjenično stanje iz kojeg su u petak izvijestili kako u slučaju Koraca nije bilo zloporabe korištenja bolovanja. 

Služba za kontrolu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) putem svojeg Regionalnog ureda u Rijeci obavila je kontrolu privremene nesposobnosti za rad (bolovanja) u 2014. godini za osiguranika Daglasa Koracu koji je 18. rujna imenovan zamjenikom ministra turizma.   

Utvrđeno je da u ovom slučaju nije bilo zlouporabe korištenja privremene nesposobnosti za rad koja je za gospodina Koracu bila medicinski opravdana. 

Napominjemo da HZZO redovito kontrolira privremenu nesposobnost za rad u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, a uz to provodi i izvanredne kontrole, kao i kontrole na zahtjev poslodavaca - stoji u priopćenju HZZO-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"