Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Korištenje lijeka Spinraza kod sve djece s tipom I bolesti'

Komentari (23)
 • Jedna bogata Danska odbija staviti Spinrazu na listu lijekova koje plaća zdravstveno osiguranje, zbog nerazumno visoke cijene u odnosu na stvarne rezultate lijeka (US$ 750,000 u prvoj godini liečenja, a US$ 375,000 svake slijedeće godine), a kod nas razne populisitiče grupacije vrše pritisak, pa toga nema nigdje! Razumijem da se roditelji hvataju za svaku slamku, ali zar nije razumnije taj novac utrošiti za koliko djece, kojima se zaista i može pomoći?! Treba biti realan.

  14. 12. 2017,   21:23
  • Realno da je tvoje djete bolesno da li bi pisala ove budalastine!? Ali realno!?

   15. 12. 2017,   00:15
  • Ne bih, ali baš zato mogu sagledati stvari objektivno. Nisu to nikakve budalaštine, samo 5-6 zemalja u svijeti ima Spirnazu riješenu preko osiguranja, US, Italija, Japan (samo za tip1), Njemačka, Francuska (samo za tip 1) i Island. Realno, budalaština je jedino da jedna siromašna Hrvatska popusti pred pritiskom medija i oporbe (kojoj je to ionako samo sredstvo politiziranja, briga njih za djecu) i zdrobi tolike novce, koji se REALNO mogu iskoristiti za liječenje onih kojima se može pomoći.

   15. 12. 2017,   00:26
  • Demetra, glas razuma. Svaka čast. Samo kako to objasnit licemjerima i partijcima koji čak preko bolesne djece vode hibridni rat protiv Hrvatske?

   15. 12. 2017,   00:54
  • Često se ne slažem s tobom ali ovaj puta si u pravu. Treba biti realan jer ni puno bogatije zemlje kojima ta cifra nije tako astronomska kao nama sporni lijek ne stavljaju na svoje liste zbog upitne učinkovitosti. Svatko bi za svojeg i tuđeg teškog bolesnika sve učinio da pomogne, za dijete pogotova ali smo istovremeno nerealno i neuko društvo koje je odličan teren za razne manipulatore. Uzmimo primjere Nore Šitum i sl. To su na žalost neizlječiva stanja a kod nas se vrši pritisak na sve vladajuće da plate čak i eksperimentalna liječenja. Ok krive su i sve te lopovske vlasti zbog kojih čovjek pomisli da bi trebali to plaćati ako već imamo za razne luksuze no problem je i u društvu u kojem nitko ne smije umrijeti i u kojem bi pojedinci da mogu bez truna kompetencija o problemu zbog jednog kojem se realno ne može pomoći upropastili nadu za stotinu onih za koje ima mogućnosti. A željkec tvoja naklapanja o crvenima i tko zna kojima u ovakvoj temi neću ni komentirati ali daj malo bar u ovo blagdansko vrijeme smanji razinu mržnje

   15. 12. 2017,   05:24
  • Eh, hvala bogu. Eto i kod tebe zrno razuma. Jasno, ipak ne možeš protiv sebe " A željkec tvoja naklapanja o crvenima i tko zna kojima".... Kojim to "crvenima"???? Gdje si to pročitao? Daj mi stavi pa da vidim gdje sam ja to ovdje upotrijebio tu Tvoju riječ "crveni". No da. Na žalost činjenica je kako levičari i njihove udruge koriste apsolutno svaku sitnicu kako bi pljjuvali po RH, pa i ovu tragičnu činjenicu s neizlječivo bolesnom djecom. Koriste i jaku medijsku mašinu koja radi za njih!

   15. 12. 2017,   07:53
  • Crveni ili partijci u čemu je razlika......bezveze ovdje ubacuješ takve stvari jer to rade i crveni i crni i plavi i svi oni koji se bore za vlast kada im paše. A hibridni rat i sl spinove kojima se prikriva korupcija oko Agrokora, Ine-Mola, Marića(oba), kao i mnoge "sitnije" afere kao nedavna s paketićima za djecu nije vrijedno ni komentirati.......u ovakvoj temi po meni tome nije mjesto jedino mi je žalosno da ti sa svojim godinama još uvijek i shvaćaš da su ti najveći partijci i da ih je najveći broj zapravo u HDZu......nevjerojatno.

   15. 12. 2017,   08:30
  • Slušaj, ja sam upotrijebio Jednu riječ, a ti po navici lažeš i tvrdiš da sam rekao drugu! Ako komentiraš ono što sam napisao onda komentiraj baš to što sam napisao! Još jednom, tragedija je da levičari i njihove udruge u tom ratu protiv hrvatske koriste tu na smrt bolesnu djecu! I daj nemoj trovati ovu temu tim tvojim fantazijama!

   15. 12. 2017,   08:35
  • A ti se po navidi uhvatuiš nekoga potpuno nevažnog detalja. Rekao si partijcima ja sam naveo crvenima i to je to, pa to je istoznačnica. Pitaj bilo kojeg pojedinca s gramom mozga s kojom bojom će povezati partijce, svatko će na prvu reći crvena jedino će onaj dio ljudi koji malo razmisli i sagleda realno činjenicu da je 2/3 članova SKH osnovalo i učlanilo se u HDZ reći plava boja no nevažno rekoh ti nemoj potezati partijce i nepratijce po ovoj temi jer su svi oni isti u borbi za vlast jer time truješ temu...i to radiš svjesno, ne ja......uostalom prolstaj gore tko je prvi došao na ideju uopće tako nešto mješati u ovakvoj temi. Ti si taj prijatelju jer nisi u stanju napisati ni jedan jedini post da se ne dotakneš komunizma, tita, partije ili SDPa.....ne shvaćam odakle toliki kompleksi jer zaista partija nije nešto tako nadahnjujuće....osim ako nisi bio član onda možda može imati takav utjecaj....neznam, premlad sam da bih se dobro sjećao tih vremena.

   15. 12. 2017,   08:53
  • Eto ročeš zastavice. Neka. Daj prestani svojim lažima i podmetanjima trovat ovu raspravu o toj tragično bolesnoj djeci i ljudima koji koriste tu tragediju kako bi vodili rat protiv Hrvatske!

   15. 12. 2017,   09:21
  • Stvar je u tome što je naš (neuki) narod navikao na to da mu sve bude dostupno i besplatno (a zato je bivša država i propala). Mogu i ja biti "zločesta", pa reći da su takvi spinovi upereni protiv Hrvatske, ali nažalost, ne bih dala ruku u vatru da sadašnja vlast, da je na mjestu oporbe, ne bi napravila to isto, daklle, upereno je protiv trenutne vlasti. Manipulacija roditeljima neizlječivo bolesne djece je najniži oblik ljudskog ponašanja, ali osim što je krajnje gadljiv, k tome je i opasan. Evo, do sada je mislim, 6-ero djece dobilo Spirnazu - to je 4,5 mil dolara!!! Samo za ovu godinu! Heeej! Pa s tom lovom se održavaju svi dječju onkološki odjeli u Hrvatskoj godinu dana! I Anonimus2017@ - nemoj tako, ponekad smo se znali i složiti ;)

   15. 12. 2017,   09:42
  • Naravno da je upereno protiv trenutne vasti....kod nas je uvijek tako. Oporba koja god bila jednostavno nema ništa bolji ili pametniji program od trenutne vlasti i sve se svodi na izazivanje emocija potencijalnih birača iznoseći u novine ovakve najranjivije skupine i predtavljajući se kao njihov zastupnik. Pogledajmo kako nam izgledaju bolnice, rehabilitacijski centri, dječiji odjeli.... i jasno je o čemu govorim. Za to nije odgovorna samo ova vlast kao ni samo prošla ili predprošla...za to su odgovorni apsolutno svi.

   15. 12. 2017,   09:48
 • Račun za prikupljanje sredstava za inovativne lijekove bit će otvoren pri Ministarstvu zdravstva///// Sram vas bilo. Mogli ste vec uplatiti 11 000 000.00kuna. Plus dva mitraljeza .Koja ce se postaviti u ta dva blindirana auta.

  14. 12. 2017,   19:34
 • eto..netko se igra bogova....odlučuje kome dati šansu za život a kome ne..

  14. 12. 2017,   19:58
  • vilo... a koju to šansu? Šansu za ŠTO? Kolkoj bolesnoj djeci koju je moguće izliječit ti i SDP želite oduzet šansu za izliječenje i život jer je ogroman novac bačen na liječenje neizlječivog!

   15. 12. 2017,   00:56
 • ministar ostavka!Bero ili saberi oporbu ili i ti proč!Dok se vi zbudite pol Hrvatske bu otišlo!

  14. 12. 2017,   18:25