Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Koristite mobitel dok vozite? Mogli bi vas kazniti s 1000 kn

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

To će sigurno pridonijeti porastu svijesti vozača da u vožnji ne koriste mobitele, argumentirali su svoj prijedlog koji je u petak u Hrvatskom saboru prihvatio Vladin predstavnik, državni tajnik Žarko Katić

Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se sa tisuću, umjesto 1.500 kuna, proizlazi iz prihvaćenog amandmana, koji je na izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijelo troje HDZ-ovih zastupnika.

Zastupnici Petar Škorić, Ljubica Maksimčuk i Josip Đakić smatrali su, naime, da je je Vladin prijedlog da se korištenje mobitela u vožnji kažnjava sa 1.500 kuna prestrog s obzirom na težinu tog prekršaja, standard hrvatskih građana i kazne u drugim članicama EU, pa su predložili da se smanji na tisuću kuna. 

- To će sigurno pridonijeti porastu svijesti vozača da u vožnji ne koriste mobitele i druge tehničke uređaje, argumentirali su svoj prijedlog koji je u petak u Hrvatskom saboru prihvatio Vladin predstavnik, državni tajnik u MUP-a Žarko Katić. 

Sabor se u petak prijepodne izjasnio o amandmanima podnesenim na više zakonskih prijedloga koje je raspravio proteklih dana, a o kojima će glasovati u podne. 

(mz)

Komentari (29)
  • Jel to vrijedi samo za nas sirotinju ili vrijedi i za tatine i mamine sinove...?

    12. 7. 2019,   11:28
  • Pola tih automobila ima Bluetooth samo jeleni neznaju to koristiti

    12. 7. 2019,   12:46
  • radi se o punjenju proracuna jer zakon ce se koristiti samo na sirotinji , treba uvesti kaznu ovisno o primanjima ko vani

    12. 7. 2019,   12:03