Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Koristio je zakladu u političke svrhe: Kazna 2 milijuna dolara

Trump mora platiti odštetu od 2 milijuna dolara zbog toga što se koristio zakladom kao političkim instrumentom, u okviru nagodbe sa sudom...

Newyorški sud je u četvrtak presudio da Donald Trump mora platiti odštetu od 2 milijuna dolara zbog toga što se koristio zakladom kao političkim instrumentom, u okviru nagodbe sa sudom.

Glavna državna odvjetnica New Yorka podigla je optužnicu protiv zaklade i njezinih upravitelja u lipnju 2016. rekavši da se Donald Trump koristio tom organizacijom u osobne, a ne u dobrotvorne svrhe.

Premda je američki predsjednik više puta izjavljivao da neće popustiti u ovom slučaju, on i njegovo troje djece (Donald mlađi, Eric i Ivanka) nagodili su se sa sudom i s državnom odvjetnicom Letitiom James kako bi obustavili postupak, pokazuju dokumenti priloženi uz spis.

Novac će biti uplaćen na račun osmerih humanitarnih udruga, priopćile su službe državne odvjetnice James.

Zaklada je službeno zatvorena u prosincu 2018.

Komentari (4)
  • Nista to, ne uzimajte mu to za zlo. Koliko su tek nasi politicari okrenuli/pokrali/oprali novca kroz tko zna kakve zaklade/udruge i za tko zna kakve svrhe.

    8. 11. 2019,   05:50
  • Sad zamislite kolko kod nas politicara i ostalih populista koristi zaklade udruge za izvlacenja novca i isamopromocije? Kolko samo ima sportski profesionalnih s kojima upravljaju grupice ka sa svojom prcijom i to je kod nas normalno i nije protizakonito. Zato jest Amerika Amerika a mi sto se vise odmicemo od ballana to dublje i dublje tonemo u balkansku zabokrecinu.Da je Trump u Hrvatskoj nebi nista olatio niti bi se trebao nagadat s odvijetnistvom i jos bi bio nagraden. Kod nas koriste drzavnu blagajnu i nikome ne polazu racune niti ih itko goni jer su oni zakon pa ne postivaju ni zakone koji su oni donijeli niti im itko moze ista.

    8. 11. 2019,   22:51
  • Donald Trump je politiku i djelovanje na mjestu predsjednika najjače svjetske velesile shvatio kao rad direktora u upravnom odboru njegove privatne firme! Nažalost!

    8. 11. 2019,   08:25