Obavijesti

News

Komentari 62

Korona ih nije zaustavila: HDZ u nedjelju bira svoje čelnike

Korona ih nije zaustavila: HDZ u nedjelju bira svoje čelnike
1

Prema preporukama HZJZ-a unutarstranački izbori HDZ-a bit će pod posebnom kontrolom, u nijednom trenutku u prostoriji neće smjeti biti više od 15 ljudi, a svaki birač morat će dezinficirati ruke

VIDEO

Članovi HDZ-a u nedjelju će na unutarstranačkim izborima izabrati vodstvo stranke - predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Za predsjednika HDZ-a natječu se aktualni predsjednik stranke i Vlade, Andrej Plenković koji u svom timu "Odvažno za Hrvatsku" kao kandidata za zamjenika predsjednika ima Tomu Medveda, dok su kandidati za potpredsjednike stranke Oleg Butković, Branko Bačić, Ivan Anušić te Zdravka Bušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Miro Kovač kao kandidat za predsjednika predvodi tim "Opcija za promjene" u kojem je Ivan Penava kandidat za zamjenika predsjednika a Milijan Brkić, Davor Ivo Stier i Tomislav Tolušić su kandidati za potpredsjednike stranke.

Za potpredsjednike stranke kandidirali su se i neovisni kandidati Ivan Kujundžić i Hrvoje Tomasović.

Članovi HDZ-a će, po načelu jedan član-jedan glas, vodstvo stranke moći birati od osam do 19 sati, a neslužbene rezultate bi Središnje izborno povjerenstvo trebalo objaviti oko 23 sata. Drugog kruga neće biti jer pobjeđuje onaj kandidat koji dobije više glasova.

Bit će otvoreno 585 biračkih mjesta, od čega će njih 566 biti u Hrvatskoj, a 19 u inozemstvu. Birati mogu 210.384 glasača - njih 206.976 u Hrvatskoj te 3408 u inozemstvu. Za to su tiskana 631.152 glasačka listića.

U izbornom procesu sudjelovati će oko 5000 ljudi. Članovi stranke će u svim općinama i gradovima glasovati na po jednom biračkom mjestu, u Splitu na dva, a u Zagrebu na njih sedamnaest - po svim područnim odborima. Također, članovi HDZ-a moći će glasovati i u stranačkim organizacijama u  Njemačkoj, Austriji, SAD-u, Kanadi, Argentini, Paragvaju i dr.

U Središnjici HDZ-a bit će Središnje izbor povjerenstvo, a kandidati će biti u svojim izbornim stožerima.

Preporuke o provođenju mjera zaštite na izbornim mjestima

Zbog aktualne situacije situacije vezano za koronovirus, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan poslao je u petak predsjednicima stranačkih izbornih povjerenstava preporuke o provođenju mjera zaštite od širenje korona virusa tijekom unutarstranačkih izbora u nedjelju, 15. ožujka.

Preporuke se temelje na onome što propisuje i Hrvatski zavod za javno zdravstvo te su ih se svi dužni pridržavati, a proširene su i s mjerama prilagođenima stranačkim okolnostima provedbe izbornog dana.

Prema preporukama birački odbor će odrediti jednog od svojih članova koji će biti zadužen za održavanje reda na biračkom mjestu, kontrolu i reguliranje ulaska i izlaska birača s biračkog mjesta te cjelokupno praćenje postupanja osoba koje se nalaze na biračkom mjestu u provođenju mjera zaštite. Svako biračko mjesto mora imati dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje ruku. Prilikom ulaska u prostoriju gdje se održavaju izbori, a prije samog pristupanja glasovanju, birač mora dezinficirati ruke.

Na biračkom mjestu u isto vrijeme ne smije biti više od 15 ljudi, što uključuje i članove izbornog povjerenstva i promatrače.

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a preporuča, uz ostalo, izbjegavanje rukovanja te održavanje razmaka od barem jednog metra kod razgovora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora