Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Košara dizalice se prevrnula: Radnici pali, jedan je kritično

Radnici su pali s osam metara visine iz košare dizalice koja se iz neutvrđenih razloga naglo zaokrenula, dok je njom upravljao njihov 53-godišnji kolega, kazala je Marica Kosor iz šibenske policije

Radnik TLM-a (53) koji je u petak oko 9,30 sati ispao iz košare dizalice u šibenskoj tvornici TLM Impol i je kritično i liječnici mu pokušavaju pomoći u splitskoj bolnici. U Split je jutros prebačen i njegov 51-godišnji kolega, koji je u istoj nesreći također teško ozlijeđen, ali nije u životnoj opasnosti. 

- Radnici su pali s osam metara visine iz košare dizalice koja se iz neutvrđenih razloga naglo zaokrenula, dok je njom upravljao njihov 53-godišnji kolega – kaže Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije. Policijskim očevidom nije utvrđeno zašto je došlo do okretanja košare. 

Uprava tvrtke Impol - TLM o nesreći se oglasila priopćenjem, u kojem ne iznose nikakve detalje. 

- Uprava  tvrtke Impol - TLM izražava žaljenje zbog nesreće na radu koja se dogodila jučer u pogonu za toplo valjanje u kojoj su stradala dvojica radnika poduzeća ZM-MONTAL, stalnog kooperanta naše tvrtke. Posebno izražavamo suosjećanje s njihovim obiteljima zbog tog nemilog događaja, svjesni da je sada najvažnije da se ozlijeđeni radnici oporave i da njihovo zdravstveno stanje bude dobro.

Državni inspektorat, odnosno inspekcija rada utvrđuje okolnosti te nesreće, a očekujemo i rezultate policijskog očevida no za sada je, ponavljamo, najvažnije da se obojica radnika što prije i uspješnije oporave - stoji u priopćenju koje potpisuje Uprava Impol - TLM.

Komentari (19)
  • Bojim se da će biti sve više ozljeda na radu. Većina iskusnih i kvalitetnih radnika (koji imaju priliku) odlazi raditi van zemlje. Osim što dolazi do manjka radne snage, dolazi i do smanjenja prijenosa znanja i iskustva na novije generacije.

    6. 4. 2019,   12:19
  • Ovom dizalicom se upravlja dzojstikom iz kosare. Zajebana je za voziti. Lik je garant naglo skrenuo i doslo je do prevrtanja. To je skarasta dizalica malog medju osovinskog razmaka i vozi se spustena a tek na licu mjesta se podize u zrak. Svaka daljnja voznja s podignutom dizalicom je zabranjena

    6. 4. 2019,   11:44
  • A sprdamo se sa zaštitom na radu. Nisu to samo šljem i čizme. To su ovi koji su "položili" dozvole u 7 dana, kao Bandić za bageristu.

    6. 4. 2019,   12:46