Obavijesti

News

Komentari 13

Kosor: Granica ne razdvaja već se na njoj susrećemo

Kosor: Granica ne razdvaja već se na njoj susrećemo
5

Split: Jadranka Kosor i njezin kolega iz BiH Nikola Špirić otvorili su prvu sjednicu Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH. Kerum nije došao

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor i Nikola Špirić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine sastali su se u ponedjeljak u splitskoj Vili Dalmacija. Zajedno su otvorili prvu sjednicu Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH. Premijerka je kazala kako je to povijesni trenutak jer će započeti suradnju kojom će pokazati da su dvije zemlje susjedi koji grade prijateljske odnose. Dodala je i da Hrvatska podupire euroatlantski put BiH.
- Kolegi Špiriću sam poklonila hrvatski prijevod pravnih stečevina EU kao simbolični znak naše podrške njihovom pristupanju NATO paktu. Želim da danas ovdje u Splitu učvrstimo gospodarsku, znanstvenu, tehnološku i kulturnu suradnju - poručila je premijerka Kosor. Dodala je i kako je Split vrlo dobro mjesto za sastanak zbog povijesnih konotacija s BiH.
- Želimo poslati jasnu poruku da moramo graditi mostove prijateljstva jer nas granica ne razdvaja već se na njoj susrećemo - istaknula je Kosor. Nikola Špirić he u svom govoru rekao kako mu je drago da su napokon realizirali planiranu sjednicu. Ustvrdio je da će na njoj riješiti mnoga važna pitanja te da će doći će i vrijeme kada će otvoreno razgovarati o o granici. Također se zahvalio Jadranki Kosor na svoj podršci koju Hrvatska pruža BiH na putu u NATO i euroatlantske integracije.
- Nadam se da ćemo dogovoriti i sljedeću zajedničku sjednicu za koju predlažem da bude u Brčkom - rekao je Špirić.
Nakon pauze bi trebali potpisati sporazum o suradnji Vlade Hrvatske i Savjeta ministara BiH u području informacijskog društva te elektronskih komunikacija. Potpisat će i memorandum o razumijevanju na području unapređivanja trgovinske suradnje između Ministarstva gospodarstva, rada te poduzetništva Hrvatske i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Sjednicu su dogovorili u svibnju. Splitski gradonačelnik Željko Kerum  nije dočekao premijerku u Vili Dalmacija. To je umjesto njega učinila njegova zamjenica Anđelka Visković. Po završetku sjednice Kosor je rekla kako je sve završilo iznimno uspješno.
- Dotakli smo područje života i suradnje. Razgovarali smo o boljoj gospodarskoj suradnji i prometnoj infrastrukturi. Jako mi je drago što je suradnja među nama jaka. Potpisali smo i ugovor o prekograničnoj suradnji u borbi protiv kriminala - rekla je premijerka Kosor.
- Odnosi su partnerski i dobrosusjedski, ali moramo riješiti bilateralnu suradnju koja će obje zmelje približiti Europskoj uniji. Počeli smo riješavati manje probleme da bi se kasnije prebacili na veće stvari - rekao je Špirić. Sljedeća zajednička sjednica biti će u Brčkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa