Obavijesti

News

Komentari 357

Kosor: Hrvatska je stabilna zemlja, baš sve funkcionira

Kosor: Hrvatska je stabilna zemlja, baš sve funkcionira
4

Jadranka Kosor hvalila je tijek najavljenih projekata, najavila nove projekte za drugo tromjesečje vrijedne 14 milijardi kuna i naglasila kako smo sigurna zemlja...

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor najavila je šest projekata koje je Vlada predvidjela za drugo tromjesječje. Pohvalila se da svi projekti koje su najavili za prvo tromjesečje, napreduju po planu. Kako u državnom, tako i u privatnom sektoru, uložit će se oko 14 milijardi kuna.

Na šest projekata izdvojit će 14 milijardi kuna

HEP-ov projekt Plomin težak je 5,5 milijardi kuna. HŽ će uložiti 700 milijuna kuna u dizel električne lokomotive, a HŽ Cargo uložit će 150 milijuna kuna. Janaf će potrošiti 3,5 milijardi kuna na jugoistočni europski produktovod, čijih će 677 kilometara prolaziti kroz Hrvatsku. Hrvatske vode potrošit će 310 milijuna kuna na obrambeni nasip na Neretvi i na pročišćivače otpada, vodovod i kanalizaciju u Slavonskom Brodu. Projekt Brijuni Rivijera težak je 2,5 milijardi kuna. Gradit će se hoteli i apartmani na otocima Pineti, Sv. Katarina i Mulimenti te Hidrobraza. Premijerka je dodala kako će taj projekt donijeti najmanje 1500 radnih mjesta. Zadnji najavljeni projekt je Plinarcroa, težak 687 milijuna kuna. Gradit će se plinovod na relacijama Benkovac - Split, Benkovac - Zadar i Gospić - Benkovac. 

Premijerka je naglasila kako se Hrvatska percipira kao sigurna zemlja što pokazuje veliki broj zainteresiranih investitora. Najavila je i osnivanje odbora koji će biti savjetodavno tijelo sastavljeno od predstavnika hrvatskih tvrtki, poslodavaca, banaka i Vlade u svrhu jačanja investicijskog kapitala. 

Ministar Milošević na upite vezane za investicije u Brijune rekao da se na međunarodni natječaj, koji je u tijeku 2,5 godine, javilo mnogo zainteresiranih, ali tek će u drugom kvartalu imati konkretne informacije. Kako bi olakšali realizaciju projekata najavila je izmjene nekih zakona, o šumama i vodama te o gradnji.

Svi sustavi vlasti funkcioniraju

Premijerka je istaknula i kako smo stabilna zemlja.

- Da sustav nije ugrožen najbolje govori da Vlada funkcionira, predsjednik funkcionira, Ustavni sud funkcionira, odnosno svi sustavi vlasti funkcioniraju. Oporba je u više navrata pokušala smijeniti Vladu što im nije uspjelo, ali kao što rekoh, Vlada funkcionira - objasnila je.

Na izjavu predsjednika Ive Josipovića da ukoliko Vlada završi pregovore do lipnja i nije neki uspjeh jer su to trebali napraviti prije, Kosor se pita: 'Kada prije?!'.

- Sjećamo se da je Hrvatska po tom pitanju bila beznadno blokirana. Riješili smo to pitanje sa Slovenijom. Dogovorili smo da će to riješiti arbitražni sud. Tada je predsjednik još bio zastupnik u parlamentu i među rijetkima je glasao protiv arbitraže. Da je većina tako glasala mi bi i dalje stajali na mjestu - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 357
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke