Obavijesti

News

Komentari 43

Kosor: Moramo se svih žrtava prošlih režima jednako sjećati

Kosor: Moramo se svih žrtava prošlih režima jednako sjećati
5

Kosor je rekla da Stara Gradiška "može biti simbol onoga što totalni režimi mogu učiniti čovjeku i njegovu dostojanstvu". Govorila je i o sastanku s Angelom Merkel

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor u Staroj Gradiški u krugu bivšeg logora i zatvora u povodu 23. kolovoza Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima otkrila je Spomen ploču koju je postavila Vlada RH.

Kosor je u izjavi za novinare rekla kako upravo Stara Gradiška "može biti simbol onoga što totalni režimi mogu učiniti čovjeku i njegovu dostojanstvu".

- Najvažnije što želimo postići današnjim obilježavanjem je to da se sve činjenice moraju uvijek staviti na stol i da se ništa od onoga što se događalo ne smije zaboraviti. Povijesna je pravda znati što se gdje i u koje vrijeme događalo. S velikim se štovanjem klanjamo žrtvama nacizma i ustaškog režima, ali isto tako treba govoriti i o žrtvama komunističkih zločina. Moramo se jednako sjećati svih žrtava – istaknula je Kosor.

S Merkel razgovarala o energetici i infrastrukturi 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ja vam ne mogu govoriti o nijednom programu konkretno jer smo razgovarale načelno. Razgovarale smo o nekim projektima konkretno koji su u različitim fazama razvoja o čemu će javnost pravodobno biti upoznata. Najviše je riječi bilo o ulaganjima u energetiku i infrastrukturu. Dotakle smo se nekoliko odličnih primjera ulaganja njemačkih gospodarstvenika u Hrvatskoj. Vjetroelektrane, ulaganje od oko 70 milijuna eura, sve četiri koje su puštene u rad izgrađene su uz sudjelovanje njemačkih partnera. Razgovarale smo i o Luci Rijeka i njenim mogućnostima, izgradnji nizinske pruge i konkretnoj suradnji sa Siemensom, rekla je premijerka Jadranka Kosor u Staroj Gradiški o projektima suradnje na gospodarskom planu između Njemačke i Hrvatske o čemu je razgovarala sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Premijerka je zadovoljna pohvalom kancelarke zbog svega što je učinjeno na planu suzbijanja korupcije, što je jedan od preduvjeta da se njemački ulagači brže odluče za ulaganje na ovim prostorima. Nije propustila reći kako je Vlada ojačala disciplinu racionalnog trošenja državnog proračun te o planu smanjenja deficita u 2014. godini na 1,4 do 1,6 posto BDP-a. 

- Kancelarka nas je pohvalila i rekla je da je to pravi put kojim trebamo ići – rekla je Kosor. Najavila je i svoj odlazak na Kosovo za srijedu. Premijerka odlazi s jakom ekipom gospodarstvenika, rekavši da će se susresti s našim vojnicima koji se nalaze u sastavu mirovnih snaga na Kosovu, čemu se posebno raduje.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a