Obavijesti

News

Komentari 125

Kosor: "HDZ u Zagrebu neće ići u koaliciju s drugom Titom"

Kosor: "HDZ u Zagrebu neće ići u koaliciju s  drugom Titom"
1

Ne postoji niti jedan posto šanse da HDZ bude u koaliciji s drugom Titom, kako HDZ-ovi zastupnici u kuloarima zovu Milana Bandića, rekao je Darinko Kosor

VIDEO

Predsjednik Skupštine i HSLS-a Darinko Kosor ne vjeruje da će ga HDZ smjenjivati i ući u koaliciju s listom Milana Bandića u Zagrebu i tako formirati novu vlast u Zagrebu koja će podržavati "novu gradonačlenicu" Vesnu Kusin. 

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz istražnog zatvora razvlastio svoju dosadašnju zamjenicu Sandru Švaljek i predao "ključeve grada" Kusin, iz HDZ-a i iz Bandićeve liste su stigle neslužbene najave o suradnji.

- Ne postoji niti jedan posto šanse da HDZ bude u koaliciji s drugom Titom, kako HDZ-ovi zastupnici u kuloarima zovu Milana Bandića – kaže Darinko Kosor.

Kosor vjeruje Karamarku i njegovim izjavama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On se referira i na jučerašnju izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da stranka neće loviti u mutnom u Zagrebu i iskoristiti košmar u glavnom gradu za svoju korist.

- Ne treba podcjenjivati moje državne partnere HDZ i treba vjerovati da neće loviti u mutnom – smatra Kosor.

Ne boji se smjene

Upitan ipak boji li se da će ga sljedeći mjesec smijeniti ujedinjena Bandićeva lista koja je s njim raskinula koaliciju, HDZ i HSU rekao je "tko s politikom dolazi, s politikom može i otići", ali je ponovio da vjeruje da do koalicije koju zagovaraju gradski HDZ-ovci neće doći.

HDZ je inače jučer zajedno s Bandićevom listom odbio Kosorov prijedlog odvajanja Ureda za kulturu od sporta i obrazovanja, što bi trebao biti jasan signal da ga ne podržavaju.

- Do odvajanja će doći za tri mjeseca i HDZ je rekao da će to tada podržati – uzvraća Kosor.

Ne žele podnijeti ostavke i ići na nove izbore

U Zagrebu je političko-pravni kaos nakon pritvaranja Bandića i raskida koalicije liste njegove birača s Kosorom. Nitko nema većinu u Skupštini, ali zastupnici ne žele podnijeti ostavke i ići na nove izbore. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.