Obavijesti

News

Komentari 6

Kosor: Nek se Pupovac pojavi na sastanku, a ne radi cirkus

Kosor: Nek se Pupovac pojavi na sastanku, a ne radi cirkus

Predlažem mu da dođe na sastanak i kaže svoje uvjete, a ako nakon toga više ne možemo surađivati, da se mirno raziđemo. Mislim da je ovo što radi jedna vrsta cirkusa, rekao je Kosor

VIDEO

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je u utorak da je vladajuća koalicija stabilna, a za Milorada Pupovca, koji je prijetio izlaskom iz koalicije a onda se nije pojavio na sastanku koalicijskih partnera, rekao je da "radi cirkus".   

"Predlažem mu da dođe na sastanak i kaže svoje uvjete, a ako nakon toga više ne možemo surađivati, da se mirno raziđemo. Mislim da je ovo što radi jedna vrsta cirkusa", rekao je Kosor ispred Banskih dvora upitan za izostanak predsjednika SDSS-a s današnjeg sastanka vladajuće koalicije.

Kosor smatra da se, na tragu Pupovčevih zahtjeva, treba razgovarati o međunacionalnoj mržnji, nasilju i svemu što se pojavljuje zadnje vrijeme. No takav razgovor izostaje jer Pupovac, kaže, izbjegava sastanke i nikada jasno ne kaže koji su bitni problemi.

"Bilo bi korektno da dođe na sastanak i obavijesti nas o tim razlozima, ali i o svim drugim razlozima koje je spominjao zadnjih dana", ističe Kosor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je i kako ne smatra da se radi o Pupovčevoj ucjeni, no "ako se ne razgovara o problemima ne možete ih ni riješiti".

Stanje u vladajućoj koaliciji, kaže, "više je nego stabilno" sa 82 zastupnika.

Vezano uz sudbinu Uljanika, Kosor je ponovio svoj stav  da je protiv restrukturiranja, no i istaknuo  kako o važnim pitanjima za to brodogradilište, ne odlučuju koalicijski partneri, već Vlada. 

"Pored jamstava koja su plaćena i pored 20 milijuna eura koja treba još platiti za jedan brod da ne bi sjela dodatna jamstva, potrebno je još pet milijardi kuna. To su novci hrvatskih građana, ja sam protiv toga", rekao je Kosor

Istaknuo je i kako je jučer na sastanku "tzv. strateškog partnera" i Ministarstva gospodarstva pušteno nekoliko spinova.

"Prvi je spin da trošak stečaja i restrukturiranja koštaju isto, što nije točno jer je razlika između pet milijardi kuna. Drugi je spin da koalicijski partneri odlučuju o tome da li će radnicima biti isplaćene plaće. Riječ je o velikoj podvali jer o tome odlučuje Vlada i premijer. O tome se ne odlučuje u Saboru pa prema tome o tome ne odlučuju ni koalicijski partneri", naglasio je Kosor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag