Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kosor nije jahačica konja, nego jahačica apokalipse'

None Foto: D.Puklavec

U Saboru se raspravljalo o smjeni predsjednika i članova Upravnog vijeća Hrvatske regulatorne agencije. Nisu obavijestili Vladu o poskupljenju

Premijerka Kosor nije nikakva jahačica konja kojem ona čvrsto drži uzde, nego jahačica apokalipse, ustvrdila je u Saboru Ingrid Antičević Marinović (SDP) tijekom rasprave o prijedlogu Vlade za smjenom predsjednika i članova Upravnog vijeća Hrvatske regulatorne agencije. Naime, HERA je odobrila povećanje cijena grijanja, a da o tome prethodno nije obavijestila Vladu i Ministarstvo gospodarstva. Iako SDP podupire predložene smjene, Gordan Maras ističe da se u postupak trebalo ići jer su se uz navedenu agenciju vezale brojne afere, a ne jer su se usudili usprotiviti premijerki Kosor.
- Ovime se šalje poruka svima u regulatornim agencijama da će dobiti otkaz ako ne misle kao premijerka Kosor, što nije dobro - rekao je Maras. HDZ-ovci brane Vladu ističući da ju je HERA dovela pred gotov čin, svojom odlukom se ogriješila o načela ekonomičnosti, a distrubutere stavila u neravnopravan položaj. Ističu i da stabilnost energetskog sektora ne može biti dovedeno u pitanje zbog neodgovornog ponašanja jedne institucije. Priča oko HERA-e za Gorana Beusa Richembergha (HNS) je tragikomična.
- Kada je HERA samo pokušavala biti neovisna, to je izazvalo takav bijes da ih nitko ne može spasiti, pogotovo jer je njihov politički zaštitnik u Remetincu - rekao je. Upitao je vladajuće zašto Upravno vijeće nisu smijenili kada je otkriveno da ih je većina došla ih HEP-a, tvrtke koju trebaju nadzirati, te da je njihov čelnik po povlaštenoj cijeni otkupio HEP-ov stan.
- Poruka je jasna. Ne petljajte tamo gdje mislite da vam je mjesto, nego budite po strani i čekajte upute Vlade - kazao je HNS-ovac.

Komentari (11)
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    26. 5. 2010,   15:04
  • zenska posla

    26. 5. 2010,   15:04
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    26. 5. 2010,   15:04