Obavijesti

News

Komentari 105

'Umjesto Predsjedništva HDZ-a opet bih odabrao domjenak'

'Umjesto Predsjedništva HDZ-a opet bih odabrao domjenak'
7

Jadranka Kosor nije došla na predsjednikov domjenak jer je u to vrijeme organizirala Predsjedništvo na kojeg nije zvala Luku Bebića. No njemu to ipak nije zasmetalo...

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović u KD Vatroslav Lisinski stigao je u pratnji supruge Tatjane. U hramu kulture, kako ga je nazvao, upriličio je primanje u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. U obraćanju okupljenima istaknuo je kako puno očekuje od nove vlade i nada se da će iduća godina biti još bolja.

- Zadaća vlade ali i cijelog društva je ekonomski oporavak. Zato od nove vlade očekujem da u idućoj godini načini preokret. Da se otvore nova radna mjesta, da se maknu birokratski okovi koji sputavaju investitore, da građani znaju da će poštenim radom zaraditi pristojnu plaću - rekao je predsjednik Josipović te dodao da u ozračju kulture, optimizma i želje za pravednošću okupljenima čestita nadolazeće blagdane.

Mandatar za sastav nove vlade Zoran Milanović rekao je da je svjestan kako je pred njim veliki posao. Osvrnuo se i na ne dolazak Jadranke Kosor.

- Ne znam zašto je sazvala Predsjedništvo stranke u isto vrijeme kad je i predsjednikov domjenak. Valjda ima svoje razloge - rekao je Milanović. 

Dodao je da je danas najkraći dan u godini, što ga je podsjetilo na 'Priče iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić.

- Po slavenskoj mitologiji mjesec prosinac se tako zove jer sunce prosi da ide van, a dani postaju sve dulji. Nadam se da će ovaj dan za Hrvatsku biti dulji, sunčaniji i bolji - rekao je Milanović, te negirao da se opstruira postavljanje Kosor za potpredsjednicu Sabora. 

Za Luku nema mjesta na sastanku..

A Kosor se na domjenku nije pojavila, jer je u to vrijeme sazvala Predsjedništvo stranke na koju nije zvala još aktualnog šefa Sabora Luku Bebića.

- Za domjenak sam znao dan ranije, a na Predsjedništvo me nitko nije zvao. Ali da sam morao birati između domjenka i Predsjedništva, sigurno bih odabrao domjenak - rekao je Bebić. 

Od HDZ-ovaca su na domjenku bili Martina Dalić, Davor Božinović, Domagoj Milošević, Đuro Popijač, no s Bebićem se baš nisu družili. Iako se u splitskoj Gradskoj vijećnici donosio proračun, gradonačelnik Željko Kerum zapažen je na domjenku u Lisinskom. Elitu u prednjem redu je zaobišao i nije se micao iz stražnjeg dijela dvorane. Ubrzo nakon završetka predsjedničkog govora nestao je iz Lisinskog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.