Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kosor im reže sve: Nema vode s okusom ni spajalica u boji

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Uz mobitele, Kosor planira uštedjeti na uredskom materijalu, čišćenju, poštanskim uslugama, namještaju... Priznaje da ne zna kako će točno uštedjeti na mobitelima

Premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak je najavila kako su u pripremi uštede na području javne nabave Vlade, ministarstava i svih državnih službi. Najveći rezovi odnosit će se na korištenje mobitela te bi u budućnosti državne službe trebale trošiti 50 posto manje novca. Planira se uštedjeti 68 milijuna kuna. 

- Ne znamo na koji način ćemo uštedjeti kod te stavke. Ne znamo hoćemo li mijenjati ugovor sa sadašnjim operaterom ili ćemo angažirati novog - rekla je Kosor. Dodaje kako su mnogi zahtjevi za nabavu bili nerealni, od spajalica u boji do aromatizirane vode.

- Voda je voda. Bilo je zahtjeva da se naruči voda s okusom marelice, borovnice itd. Rekla sam ne. Ako naručujemo vodu onda neka ona bude voda. Ako netko ima potrebu za dodatnim okusima neka učini nešto sam po tom pitanju - rekla je Kosor. 

Uz mobitele, Kosor planira na uredskom materijalu uštedjeti 25 milijuna kuna, na čišćenju 9 milijuna, na poštanskim uslugama 2 milijuna te 3 milijuna na potrošnom materijalu. Uz to planira se štednja na namještaju i tekućem održavanju.

Komentari (279)
  • odrezite vi sebi place jer ih ionako NE zasluzujete.. Tu bi se napravila prava usteda.. Zar nebi bilo moguce da se uvede da su SVE drzavne place nekakav postotak prosjecne place svih građana unutar drzave.. npr, premijer, ministri i sva ta bagra da ima, (recimo) 150% prosjecne place u drzavi.. Fina to moze lagano proracunavat i bok. to bi imho bilo najpostenije.. pa bi se onda SVI (ministri, policajci, sudstvo bas SVI) trudili da je svima nama bolje pa je automatski i njima bolje.. jebes ovo kad oni zive od 20 kila kuna mjesecno i uz jos sve benificije koje imaju..

    7. 2. 2011,   12:16
  • jedino što ste zaslužili je kruh i voda tri puta dnevno u ćeliji

    7. 2. 2011,   12:05
  • Ovo više nije ni smiješno...

    7. 2. 2011,   12:30