Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kosovo: Bomba ubila Albanca, a ranila njegovu ženu i 4 djece

None Foto: Reuters/Pixsell

Eksplozivna naprava, za koju sumnjamo da je imala plastični eksploziv, postavljena je i aktivirana na prozoru stana u kojem je obitelj poginulog živjela, rekla je policija

U jutrošnjoj eksploziji bombe na Kosovu, poginuo je jedan Albanac, dok su ranjena njegova supruga i četvoro djece, javlja Reuters. Bomba koja je eksplodirala u mjestu Mitrovica, dodatno je uzdrmala krhko stanje mira između tamošnjih Albanaca i Srba. 

Kako je priopćila policija, smrtno je stradao 38-godišnji Albanac koji je živio sa svojom obitelji u sjevernom dijelu Mitrovice, inače pod kontrolom Srba, prenosi večernji.hr.

- Eksplozivna naprava, za koju sumnjamo da je sadržavala platični eksploziv, postavljena je i aktivirana na prozoru stana u kojem je obitelj poginulog živjela, priopćila je policija.

Komentari (86)
  • Što se tiče odnosa Srba i Albanaca na Kosovu,prije 24 godine služio sam JNA.U mojoj kasarni je bilo 50 Albanaca i 5-6 Srba desetara.U pamćenje mi se usjekla scena kad je Srbin desetar jadnog Albanca utjerao u pseću kućicu i tjerao ga da laje...i nitko mu ništa nije mogao.U godinu dana koliko sam tamo bio o Albancima mogu reći sve samo najbolje.Vjerni prijatelji dok ga ne prevariš,kad ga prevariš za njega si cijeli život mrtav.Anamozitet ta dva naroda nitko nikad neće pomiriti i traje stoljećima,a nadati se da neće eskalirati u nešto još krvavije!

    8. 4. 2012,   10:50
  • Čovjek ne može vjerovati da postoji netko tko ima hrabrosti baciti bombu na obitelj bez obzira o kome se radilo,bez obzira na rasu ,boju kože ili vjeru.Ima li taj svoju obitelj...?

    8. 4. 2012,   10:41
  • svaki oblik nasilja treba osuditi,nadam se da će počinitelj biti uhvaćen i kažnjen

    8. 4. 2012,   12:02