Obavijesti

News

Komentari 91

'Kosovo ima vojsku, a Srbija ili će nas priznati ili ništa od EU'

'Kosovo ima vojsku, a Srbija ili će nas priznati ili ništa od EU'
1

Ako oni imaju nešto protiv nas, ni mi nismo prazne ruke,” poslao je jasnu poruku Vučiću kosovski premijer i najavio vojnu suradnju s Hrvatskom: “Bit će suradnje, ali o tome nećemo ovako pričati."

VIDEO

- Kosovo ima svoju vojsku i Srbija nam ne može ništa - izjavio je Ramush Haradinaj, predsjednik Vlade Republike Kosovo i dodao: 

- Ako oni imaju nešto protiv nas, ni mi nismo prazne ruke, poslao je jasnu poruku Vučiću kosovski premijer i najavio vojnu suradnju s Hrvatskom:

- Bit će suradnje, ali o tome nećemo ovako pričati... Kanali već postoje.

Beograd nastavlja svoju kampanju hladnoga rata protiv Kosova - upozorava Haradinaj, ističući kako je on meta srbijanskih službi te poručuje: 

- Ili će nas priznati ili neće ući u Europsku uniju! Dok nas ne počnu poštovati, neće daleko stići..., kaže Haradinaj u ekskluzivnom razgovoru za Bujicu Z1 televizije.

Komentirao je i uvođenje taksi na proizvode iz Srbije: 

- Takse su sada stvarnost. Nisu vjerovali da ćemo ih uvesti, provodili su agresivnu politiku i preko noći izgubili četvrtinu tržišta. Dvadeset godina su prodavali svoje proizvode kod nas i sada više toga nema... Sada će imati manje novaca za svoju vojsku, manje za kupovinu oružja u Rusiji i manje za plaće vojnika... Sa taksama za Srbiju na dobitku je i Hrvatska, jer sada i vi možete više svojih proizvoda povoljnije plasirati na kosovsko tržište!

Haradinaj je nezadovoljan učincima međunarodne pravde i smatra da Srbija nije primjereno kažnjena za zločine koje su počinili na Kosovu, a da se Albance, s druge strane, neprimjereno progoni: -

Nama Haag nije ništa olakšao situaciju. Pravda nije ispunjena. Milošević je uhapsio 500 tisuća Albanaca i nije nas uspio pokoriti, pa neće ni taj sud!

- Politika za mene nije samo politika. Bavim se politikom jer imam cilj, a to je da Kosovo postane član UN-a, član EU-a i član NATO-a. Da uspijemo u onome za što smo dali žrtve, jasan je predsjednik Vlade Kosova.

Na putu prema euroatlantskim integracijama, Hrvatska je saveznik Kosova, bili smo za njihov ulazak u Unesco i Interpol: 

- Mi smo svjesni da su odnosi između Hrvatske i Kosova strateški i da ćemo uvijek imati dobre odnose. Kao što je bilo za vrijeme rata, mnogi su Albanci poginuli za Hrvatsku, a i dan danas ima onih koji su ostali živi i ponosni su na svoju borbu... Naši se odnosi ne mogu dovesti u pitanje i uvijek ćemo biti partneri, kaže Haradinaj.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je